Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kapros-boros gombatokány

Kapros-boros gombatokány
Kapros-boros gombatokány
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hagyományos erdélyi étel.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombát megmossuk, megtisztítjuk, és felszeleteljük.
  2. A zöldhagymát felaprítjuk, és az olajban megfuttatjuk, hozzáadjuk a gombát, és együtt sütjük tovább.
  3. Felötjük egy kis vízzel, sózzuk, borsozzuk, és 20 percig főzzük.
  4. Beleaprítjuk a fokhagymát, a zöldfűszereket.
  5. A paradicsomnak lehúzzuk a héját, és felkockázzuk, majd azt is hozzátesszük.
  6. Hozzáadjuk a bort, és néhány percig még együtt főzzük.
  7. Meleg puliszkával tálaljuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 128
elküldve: 0
receptkönyvben: 65
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Tünde

Mióta szakács: 2010.10.25.
44 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, ebéd, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

boros-kapros gombaragu, zöldhagymás-kapros gombás ragu puliszkával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sancho
Sancho Wed, 2012-10-31 09:37

Erdélyben kaprot nem teszünk soha a gombatokányba.

426
gomba 1.5 kg
fokhagyma 8 db
zöldhagyma 10 közepes db
kapor 1 csokor
petrezselyem 1 csokor
napraforgó olaj 1.5 dl
fehérbor 1.5 dl
paradicsom 40 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint