Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kapros-borsikafüves zöldbabfőzelék

Kapros-borsikafüves zöldbabfőzelék
Kapros-borsikafüves zöldbabfőzelék
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A télre elrakott babomból szoktam készíteni, amiben már van ecet is, így én külön nem teszek hozzá. Mindenki úgy ízesíti ahogy szereti.

A borsikafüvet a legvégén kell hozzáadni, mert előfordul, hogy az ételt megkeseríti. Mivel csökkenti a felfúvódást, előszeretettel ízesítenek vele babos ételeket.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A borsikafű antiszeptikus és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, ezért alkalmas különféle betegségek gyógyítására, illetve a tünetek enyhítésére. Gyomorerősítő, gátolja a felfúvódást, étvágygerjesztő és görcsoldó hatással bír. Terhesek számára mérsékelt fogyasztása javasolt.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babot megtisztítjuk, megmossuk, 2-3 cm-es darabokra vágjuk. Megfőzzük a babérlevéllel, kaporral, kevés sóval, és puhára főzzük.
  2.  A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
  3. Az olajban megfonnyasztjuk a hagymát, és belekeverjük a fokhagymát. Rövid ideig együtt dinszteljük, majd hozzáadjuk a lisztet,2 perces pirítás után félrehúzzuk, megszórjuk a pirospaprikával,és gyorsan felöntjük 1 pohárnyi vízzel.
  4. A babhoz öntjük, jól elkeverjük. A tejfölt kis tálban simára keverjük, és azt is a babhoz öntjük. Borsikafűvel ízesítjük, de csak a legvégén.
  5. Tálaláskor ecettel ízesítjük. Fasírtot adunk hozzá feltétnek. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 292
elküldve: 2
receptkönyvben: 70
elkészítve: 7/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
711 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kapros zöldbabfőzelék, tejfölös borsikafüves zöldbabfőzelék, fűszeres zöldbabfőzelék

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

218
zöldbab 30 dkg
babérlevél 3 db
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 3 gerezd
napraforgó olaj 6 ek
finomliszt 3 púpozott ek
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
tejföl 3 ek
ecet 1 ek
0 ízlés szerint
kapor 0 ízlés szerint
borsikafű 0 ízlés szerint