Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kapros csirkebecsinált leves

Kapros csirkebecsinált leves
Kapros csirkebecsinált leves
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tojássárgás créme fraichet ízesíthetjük 1-2 gerezd áttört fokhagymával is, mielőtt a leveshez öntenénk. Aki nem szereti a kaprot, megszórhatja petrezselyemmel vagy tárkonnyal.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmossuk, szárazra itatjuk, falatnyi kockákra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, mossuk, a hagymát kockákra, a maradék zöldséget kockákra vágjuk. A rizst átmossuk, hagyjuk szűrődni.
  2. Az olajat felhevítjük, rászórjuk zöldségeket, húst és rizst, kb. 5 percig dinszteljük, majd felöntjük a levessel. Felfőzzük, lefedve, kb. 25 perc alatt puhára főzzük.
  3. A tojások sárgáját elkeverjük a créme fraiche-vel, apránként keverünk hozzá 2-3 merőkanálnyi forró levest, majd a leveshez öntjük. Felfőzzük, és levesszük a tűzről.
  4. A levest sóval, borssal, citromlével ízesítjük. A kaporral megszórva tálaljuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 17
össznézettség: 19 418
elküldve: 2
receptkönyvben: 220
elkészítve: 15/15
Facebookon megjelent: 1

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kapros csirkeleves, becsinált leves, becsinált leves crème fraîche-vel

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

419
csirkemell filé 350 g
vöröshagyma 1 kis db
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 1 kis db
zeller 50 g
rizs 40 g
napraforgó olaj 1 ek
csirke alaplé 1 l
tojássárgája 2 db
crème fraîche 200 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
citromlé 0.5 citromból nyert
kapor 1 ek