Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kapros csirkemell

Kapros csirkemell
Kapros csirkemell
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A bundás csirkemellet kaporral ízesítettem, mivel rengeteg kapor nő a kertben. Gondoltam, egy kis mozzarella sajt nem árt neki, ezért ezzel a hozzávalóval is variáltam a vasárnapi ebédet. Köretnek Kárai Dávid által közzétett tökéletes sült krumplit készítettem. Mondanom sem kell, fejedelmi lakoma kerekedett belőle!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kaprot finomra aprítjuk. A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, majd a hússzeletek mindkét oldalát sózzuk és meghintjük kaporral. Egy tálban félretesszük addig, amíg elkészítjük a tojásos bundát.
  2. A tojást elkeverjük a liszttel és a tejjel. Az olajat egy serpenyőben felhevítjük. A hússzeletek mindkét oldalát megforgatjuk a sűrű palacsintatésztában, és forró olajban aranybarnára sütjük. Amikor a hússzeleteket megforgattuk, a már megsült oldalára tesszük a mozzarellaszeleteket. Amíg megsül a másik fele, addig a sajt szépen ráolvad a húsra.
  3. Papírtörlőre szedjük, és sült krumplival kínáljuk. Tálalás előtt a sajtos szeleteket megszórjuk egy-egy csipetnyi friss kaporral.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 075
elküldve: 1
receptkönyvben: 85
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
369 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

párizsi csirkemell

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

406
csirkemell filé 50 dkg
tojás 1 db
finomliszt 4 ek
tej 2 ek
kapor 1 csokor
mozzarella 10 dkg
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 0.5 dl