Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kapros cukkinitócsni

Kapros cukkinitócsni
Kapros cukkinitócsni
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a cukkinit, és ma valami tócsnira vagy zöldséges fasírtra vágytam. Ezt találtam ki. Úgy gondolom, a cukkini a kaprot is szereti, hát kipróbáltam. Ma krémsajttal megbolondított rántott csirkemellet készítettem hozzá. Nagy örömömre mindkét gyerkőc tömte magába az ebédnél. Rossz étvágyú kislányom már másnapra is rendelt egy adagot, nagyon szereti tejföllel.

hozzávalók / 3 adag

A tócsnihoz

A sütéshez

ajánlat

Tejföllel, esetleg valamilyen zöldfűszerrel ízesített tejföllel kínálom, akár magában, akár köretként. Salátával is finom lehet. Vacsira, ebédre...Én most rántott csirkemellet készítettem, kicsit módosítva a hagyományos recepten.
A cukkini nem valami szapora jószág, ezért ha önálló fogásként készítjük, érdemes minimum 1 kilóból nekifogni.
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukkinit ha szükséges, akkor meghámozzuk.
  2. Majd nagylyukú reszelőn lereszeljük. Belenyomjuk a fokhagymát, hozzáadjuk az apróra vágott kaprot, borsot, ételízesítőt, sót, a felvert tojásokat, végül a lisztet, amennyi szükséges, és a sütőport.
  3. Kicsit sűrűbb masszát kell kapnunk, mint a palacsinta. A sütőpor azért fontos, mert ez a tócsnimassza több lisztet tartalmaz, mint a krumplis testvére, és ha nem akarjuk, hogy kemény legyen a megsült kész étel, akkor lazítani kell valamivel.
  4. Közepesen meleg olajba eresztjük kanál segítségével a masszát, s addig sütjük mindkét oldalát, míg aranyszínű lesz.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 845
elküldve: 10
receptkönyvben: 224
elkészítve: 8/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Németi Olga

Mióta szakács: 2012.02.06.
105 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
babakonyha: baba 12-18 hónap
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

cukkinis tócsni, cukkinifasírt, zöldségfasírt cukkiniból

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szunsza
szunsza Tue, 2013-07-09 17:30

Nagyon finom lett,de rengeteg olajat magába szívott,pedig forró olajban sütöttem!Lehet legközelebb én is kinyomkodom a levét! :-)

Do-Di
Do-Di Wed, 2012-08-01 14:10

Nagyon finom!:-) Évek óta így készítem !:-) A cukkinit lereszelve hagyom állni /sózva/, majd kinyomkodom a levét! Lehet esetleg belekockázni kb.10 dg. Feta sajtot! Isteni eledel! :-)Köszönet érte!!

margit42
Mancika / margit42 Tue, 2012-07-31 08:25

Kedves Olga!
Ez nagyon finom lehet, a napokban biztos én is elkészítem. Hasonlót már próbáltam, 1/3 -ad részben reszelt fejeskáposztával, kapor nélkül, és fincsi volt.
Üdvözlettel
Margit

661
cukkini 80 dkg
tojás 2 db
fokhagyma 1 gerezd
kapor 0.5 csokor
finomliszt 15 dkg
sütőpor 0.5 kk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 1 teáskanál
napraforgó olaj 1.5 dl