Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kapros fánk

Kapros fánk
Kapros fánk
65 perc / előkészület: 35 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Különösebb nincs, csak újítani szerettem volna valamit... és pont sok friss kaprot kaptam aznap... ami kapor megmaradt, pár nap múlva úgyanígy végezte... De szerencsére nagyon nagy sikert aratott, pedig volt mellé lekváros is.....!!!.....laugh

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát, a cukrot, sót, majd beleütjük a tojást. Összekeverjük, felöntjük annyi tejjel, hogy nokedli (galuska) tészta sűrűségű legyen. Kb fél órát pihentetjük, lefedni nem kell.
  2. Forró, de nem forrásban lévő olajba, evőkanalanként beleszaggatjuk, pár perc múlva megfordítjuk, aranysárgán papírtörlőre szedjük.
  3. Még frissen esetleg kevés porcukrot szórunk rá, és 1 tk-nyi tejfölt rakunk a tetejére.
  4. Aki nem szereti kaprosan, azt kihagyja belőle, és ugyanúgy jár el a többi művelettel, csak a végén egy teáskanál barack/eper/szilva, vagy bármilyen lekvárt tesz rá, és porcukrozza.
     
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 089
elküldve: 1
receptkönyvben: 42
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Adrinyunyu

Mióta szakács: 2012.06.06.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fánk kaprosan, túrófánk kaporral, túrófánk

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kólya edit
kólya edit Fri, 2016-04-22 05:46

Tetszik, mert imádom a kaprot, gondolom sósan megfelelő lehet köretnek húsok mellé, illetve mártogatósokhoz, tulajdonképpen hidegtálban is megállja a helyét, ha apróbbakat készítek...

csato
csato Sat, 2012-06-23 20:19

Szia!

Köszi,olvastam.Néha vannak varázslatok!:)Szép estét!üdv Csató

adri_ati@freemail.hu
Adrinyunyu / adri_ati@freemail.hu Fri, 2012-06-22 12:30

Elnézést kérek Mindenkitől, de az eredeti receptben, amit beküldtem, csak "Kapros fánk" volt......Mire le lett adva, már "túrófánk" lett...én sem értem.....:( Mindenesetre túró NEM kell bele, a tej pedig helyettesíthető házi aludtejjel is, annyival, hogy nokedli tészta sűrűségű legyen...

csato
csato Sat, 2012-06-16 12:26

Én is a túrót keresem.........Amúgy a túrófánkot sósan és édesen is szeretem,de abba meg nem kell tej.üdv csató

1098
finomliszt 50 dkg
tojás 1 db
szódabikarbóna 1 tk
cukor 1 ek
1 csipet
tej 1 dl
kapor 1 csokor
napraforgó olaj 3 dl
tejföl 2 ek