Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kapros gombaleves

Kapros gombaleves
Kapros gombaleves
80 perc / előkészület: 50 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A vasárnapi gombaleves új dimenziója, kaporral, szójaszósszal, citromlével.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Nagyom finom és laktató leves, a főétel legyen könnyű.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombákat vágjuk fel (apró darabokra / csíkokra, ki hogyan szereti).
  2. A vöröshagymát aprítsuk fel kis kockákra.
  3. A kaport és a petrezselymet aprítsuk fel, a kaporból tegyünk félre egy keveset a díszítéshez.
  4. A vajat olvasszuk meg kis lángon, majd tegyük hozzá az apróra vágott hagymát.
  5. A hagymát pirítsuk üvegesre.
  6. A felaprított gombát adjuk a hagymához, és engedjük, hogy levet engedjen.
  7. Ha a gomba levet engedett, adjuk hozzá a petrezselymet, a kaprot, és a szójaszószt.
  8. Öntsük fel húslevessel, vagy 4 dl vízben feloldott 2 húsleveskockával.
  9. Főzzük addig, amíg a gomba puhára nem főtt.
  10. A lisztet a paprikával és a borssal keverjük simára, majd adjuk hozzá kevergetés közben a tejet, keverjük csomómentesre.
  11. Az elkészült keveréket a levessel hígítsuk tovább (kiegyenlítve a hőmérsékletet), majd adjuk hozzá a leveshez.
  12. Adjuk hozzá a fél citrom levét.
  13. Főzzük a levest forrásig.
  14. Ekkor a tejfölt hígítsuk a levessel, majd ha elég híg lett, öntsük vissza.
  15. Pár percig még melegítsük a levest, de felforralni nem szabad!
  16. Sóval ízesítsük a tálalás előtt.
  17. Tálaljuk a leves tetejére szórt kaporral.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 626
elküldve: 4
receptkönyvben: 260
elkészítve: 16/20
Facebookon megjelent: -

szakács

kga

Mióta szakács: 2008.06.05.
29 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
diéta: tojásmentes

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Babapiskóta
Babapiskóta Sat, 2013-02-16 20:57

A recept olvasásakor én is úgy gondoltam, hogy a kapor,az igen,de a citrom leve nem kellene bele. Miután Tmea azt írja, a citrom leve nem savanyította a levest,csak az ízeket fokozta,ezért holnap én is így fogom megfőzni. Köszönöm a receptet és a javaslatokat.

Tmea
Tmea / Tmea Mon, 2012-06-11 11:09

Ez nálunk is felkerült a családi étlapra! Először úgy gondoltam, hogy a citromlevet kihagyom, mert kissé morbidnak tűnt, de aztán összeszedtem a bátorságomat és beletettem. Nem bántam meg! Nagyon klasszul kihozza mindennek az ízét, anélkül, hogy megsavanyítaná a levest és összekapná a tejet és a tejfölt.
Jó kis recept! :-)

Csabaa
Csabaa Sat, 2012-04-14 15:58

Isteni! 5 perce sincs ,hogy elkészítettem...eddigi legfinomabb gombaleves amit ettem! Köszi a receptet!

292
csiperkegomba 30 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
vaj 10 dkg
tej 1 dl
fűszerpaprika 1 ek
kapor 0.5 csokor
petrezselyem 0.5 csokor
szójaszósz 2 teáskanál
szárnyas alaplé 4 dl
finomliszt 1 evőkanál
citromlé 1 fél citromból nyert
tejföl 75 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint