Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kapros hús

Kapros hús
Kapros hús
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A "gyerekek" nem nagyon szeretik a kaprot, így aztán meg kell várni, hogy jöjjön valaki, amikor a lurkók nincsenek itthon, és akkor boldogan főzök (magamnak). A napokban a nagynéném volt, akit szerencséltettem, és nagy örömömre, ő is szerencsének érezte.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előkészítjük a húst: megmossuk, lehártyázzuk, felkockázzuk, egy kicsit megsózzuk, és megszórjuk liszttel.
  2. A kaprot megmossuk, és apróra vágjuk. (Nem, nem tévedés, a múltkor 5 csokorból csináltam, de nem bánom, elég 3-4 is! :D)
  3. Felhevítjük a zsiradékot, és rádobjuk a kockára vágott húst. Amikor "kérges", hozzátesszük a kapor felét/kétharmadát, egy picit azzal is "sütjük", majd felöntjük vízzel. (Én szeretem, ha jó szaftos, elég sokat szoktam ráönteni, jó lesz az a rizsre, tésztára.)
  4. Addig főzzük lassú tűzön, amíg a hús megpuhul (ez szűzérménél nem túl hosszú idő). (Gázon még egy picit főztem a maradék kaporral is, most, hogy villannyal ügyködöm, kikapcsolom, beleteszem a maradék zöldet, de nem veszem le a lapról.)
  5. Tésztával, rizzsel tálaljuk, és evés előtt teszünk rá "valami fehéret". (A képen éppen házi kefirrel bolondítottam, de hagyományosan tejföl volt a rávaló.)
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 156
elküldve: 1
receptkönyvben: 9
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

MosolygÓ

Mióta szakács: 2014.01.18.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatitkok: nagyi receptjei
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kapros-tejfölös sertéshús, kapros-tejfölös szűzpecsenye, tejfölös szűzérmék kaprosan

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

402
sertésszűz 30 dkg
kapor 4 csokor
0 ízlés szerint
sertészsír 2 ek
finomliszt 2 evőkanál
tejföl 5 ek
víz 4 dl