Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kapros húskrémmel töltött spárgatök gyűrűk

Kapros húskrémmel töltött spárgatök gyűrűk
Kapros húskrémmel töltött spárgatök gyűrűk
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy nagyon ízletes, könnyű étel édesanyám recept-gyűjteményéből. A tök, amit felhasználtam, a kertben cukkinik között nőtt. Látszik rajta, hogy úgy döntött, inkább a cukkinikre akar hasonlítani!

hozzávalók / 3 adag

töltött tök

paradicsomos öntet

ajánlat

Ha nincs kéznél friss paradicsom, akkor egy kis paradicsomkonzervet kell vízzel felhígítani és fűszerezni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tököt mosás után 4 cm-es karikákra vágjuk. A belsejüket kikaparjuk, és enyhén sós vízben félpuhára főzzük (15 perc). Egy szűrőtálra téve jól lecsepegtetjük.

  2. A tejbe beáztatjuk a zsemlét. A darált húshoz adjuk a tojást, a finomra vágott hagymát, a kaprot, a tejből kicsavart zsemlét, a sót és a borsot. Jól összedolgozzuk.

  3. A tök karikákat egy kiolajozott tepsibe rakjuk, és megtöltjük a kapros húskrémmel.
  4. A paradicsomokat forró vízbe tesszük pár percre (ez lehet a tök főzővize is). Lehúzzuk a héját, fazékba daraboljuk, és gyenge tűzön egy kicsit felforraljuk. Ezután kézi mixerrel pépesítjük. Majd hozzáadjuk a sót, a cukrot és a kakukkfüvet. Elkeverjük, majd felengedjük 5 dl vízzel.

  5. A paradicsomos öntettel meglocsoljuk a töltött tök-gyűrűket, ügyeljünk arra, hogy a karikák közé is öntsünk belőle. A tetejüket kirakjuk vaj darabkákkal. Előmelegített sütőbe tesszük, és gyenge tűznél (gázsütő 2-es fokozat) kb. 30-35 percig pároljuk-sütjük.

  6. Langyosan tesszük asztalra.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x40 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 722
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
441 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: közepes
szezon: nyár
kategória: töltött zöldség
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kapros húskrémmel töltött tök, töltött tök másképp, tök töltve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

397
spárgatök 1 közepes db
darált sertéshús 30 dkg
tojás 1 db
vöröshagyma 1 kis db
zsemle 1 db
tej 0.5 dl
kapor 1 csokor
0 ízlés szerint
fekete bors 2 csipet
vaj 1 dkg
napraforgó olaj 1 teáskanál
paradicsom 3 közepes db
0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál
kakukkfű 2 csipet
víz 5 dl