Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kapros-juhtúrós csirkecomb

Kapros-juhtúrós csirkecomb
Kapros-juhtúrós csirkecomb
75 perc / előkészület: 20 perc főzés: 45 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én finom erdélyi juhtúróval készítettem, de annak hiányában feta sajttal is készíthetjük.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. A csirkecombokat megmossuk, szárazra töröljük. Sóval, borssal fűszerezzük.
  2. A tejfölt összekeverjük a liszttel és 100 ml vízzel.
  3. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk. A csirkecombokat erős lángon átsütjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és egy pár percig tovább sütjük.
  4. A combokhoz hozzáöntjük a tejfölös keveréket, megszórjuk a kapor felével, és fedő alatt gyakori kavargatás mellett puhára pároljuk. Ha szükséges, a levet egy kis meleg vízzel pótoljuk.
  5. A puha combokat egy tűzálló tálba rakjuk. A megmaradt mártást, ha szükséges, utána ízesítjük sóval és borssal, majd a combokra öntjük.
  6. Rámorzsoljuk a juhtúrót, és előmelegített sütőbe toljuk, amíg a juhtúró ráolvad.
  7. Majd megszórjuk a maradék kaporral.



  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 673
elküldve: 4
receptkönyvben: 232
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkecomb kapros juhtúróval

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Maryalexa
Maryalexa Sat, 2013-04-13 22:33

Már csak 1 kérdésem van : Honnan szerzed az erdélyi juhtúrót? Imádom! (gyermek korom szép emléke , mikor Erdélyben még élt a nagymamám rengeteg juhtúrót ettünk. Még ma is a számban érzem az izét. Azóta sem találok ehhez hasonlót!

glaser
Glaser / glaser Tue, 2013-04-16 06:12

Szia. Nalunk Nemetorszagban sem lehet erdelyi juhturot vasarolni, ezert mikor haza latogatunk beszoktam vasarolni, es egy kis erdelyi izeket magammal hozni. Üdv.Maria

Bia
Bogi :o) / Bia Mon, 2010-04-26 14:39

Azt hiszem legközelebb így készítem el a csirkecombot.Nagyon gusztusosMinden hozzávalót nagyon szeretek.Köszi.Üdvözlettel:Bogi

505
csirkecomb 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
vöröshagyma 1 kis fej
finomliszt 0.5 evőkanál
tejföl 100 ml
kapor 2 ek
juhtúró 50 g