Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kapros juhtúrós sztrapacska füstölt szalonnával Gáspár Beától

Kapros juhtúrós sztrapacska füstölt szalonnával Gáspár Beától
Kapros juhtúrós sztrapacska füstölt szalonnával Gáspár Beától
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezúttal Gáspár Bea szakácskönyvéből, a Bea konyhájából mutatunk nektek egy receptet, amit Bea a Nosalty konyhájában dobott össze nektek. Isteni sztrapacska készült, érdemes kipróbálni!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát megpucolom, és nagy lyukú reszelőn lereszelem, vagy aprítógépben felaprítom. A nedvességet nem szoktam belőle kinyomkodni, mert annyi vízzel, amennyi a krumpliban van, kevesebbet kell majd belekeverni. Egy nagy keverőtálba rakom, beleteszek egy jó nagy csipet sót, belementem a tojásokat, és folyamatosan kevergetve adagolom bele a lisztet. Akkor jó, ha nokedli állagú, hát ehhez ha még kell, egy pici vizet adok.
  2. Egy nagy fazékban sós vizet forralok, majd amikor lobog, beleszaggatom a sztrapacskát.
  3. Közben az olajon vagy zsíron a felkockázott füstölt szalonnát kiolvasztom, majd kiszedem belőle a pörcöt. A visszamaradt zsiradékba beleteszem a juhtúrót, a krémsajtot, a tehéntúrót, valamint a tejföl felét. Összekeverem, sózom, borsozom, és belekeverem a felaprított kaprot.
  4. Ebbe szedem ki a forró vízből a megfőtt sztrapacskát. Óvatosan összeforgatom, és még egy picit rápirítok. Tejföllel díszítve, a félretett pörccel megszórva tálalom, magában is önálló étel, de pörkölt mellé is szoktam kínálni.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 89
össznézettség: 7 097
elküldve: 1
receptkönyvben: 89
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
989 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
konyha: szlovák
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

haluska, juhtúrós galuska

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2019-11-11 03:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2019.11.10. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

984
burgonya 50 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tojás 2 db
finomliszt 50 dkg
napraforgó olaj 1 ek
füstölt szalonna 20 dkg
juhtúró 25 dkg
tehéntúró 25 dkg
tömlős krémsajt 25 dkg
tejföl 35 dkg
kapor 1 csokor