Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kapros káposztaleves

Kapros káposztaleves
Kapros káposztaleves
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az olasz mindent bele, idényhez alakított zöldségleves, a minestrone mintájára, csakhogy orosz ízesítéssel levest főztem.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Könnyű zöldségleves, joghurttal és kicsit kihűtve teljesen üdítő hatású. Akik próbálnak az alakjukra vigyázni, kenyér nélkül nagyszerű fogás!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megpucoljuk és megmossuk. A répákat és a karalábét vékony csíkokba vágjuk, a hagymát és a káposztát vékonyan szeljük. Az almát hámozzuk és kockázzuk. A kaprot aprítjuk.
  2. Egy nagy lábasban – ha van vastag talpú vasból készült edény, akkor ez lesz a legalkalmasabb – olajat hevítünk, erre dobjuk rá az előkészített zöldségeket, és átforgatjuk rajta, majd kb. 10 perc alatt megpároljuk őket.
  3. Ezután felöntjük a zöldségeket alaplével, hozzáadjuk az almát, a babérlevelet, sózzuk borsozzuk, egy evőkanálnyi kaporral megszórjuk, és ha van éppen nyitva csemegeuborkánk, annak a levével meglocsoljuk. Ennek hiányában citromlevet is használhatunk. Én a biztonság kedvéért mindkettőt beletettem, sőt még egy kanál mustárt is adtam mellé. Így főzzük még további 20-25 percig, vagy ameddig teljesen megpuhulnak a zöldségek.
  4. Amikor elkészült a leves, ellenőrizzük az ízeket, ha kell sózzuk, borsozzuk, sőt az uborkaléből is utána önthetünk, legyen egy cseppet savanykás.
  5. Tálaljuk tejföllel vagy görög joghurttal, frissen aprított kaporral és friss házi kenyérrel. Jó étvágyat hozzá!
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 5 547
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
331 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
alkalom: húsvét, karácsonyi receptek, újév, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
konyha: orosz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

káposztaleves, savanyú káposztaleves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

116
olívaolaj 3 ek
káposzta 40 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
karalábé 1 kis db
zöldség alaplé 1 dl
alma 1 közepes db
babérlevél 4 db
citromlé 0.5 citromból nyert
kovászos uborka lé 1 dl
kapor 1 csokor
mustár 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint