Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kapros kefires burgonyafőzelék

Kapros kefires burgonyafőzelék
Kapros kefires burgonyafőzelék
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egész évben készíthető ez a főzelék. Nyáron friss kaporlevéllel akár hidegen, télen szárított fűszerből. Feltétként maradékokat is felhasználhattok.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meghámozott, felkockázott burgonyát annyi vízben, hogy szűken ellepje, feltesszük főni.
  2. Hozzáadjuk a sót, babérlevelet, egész hagymát.
  3. A kefirt 1-2 ek főzővízzel lazítjuk, majd hozzáadjuk a lisztet. Csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a kaprot, és a főzelékbe csorgatjuk.
  4. Néhány percig összeforraljuk, majd ízlés szerinti feltéttel tálaljuk, ez most füstölt sonkával történt.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 790
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

A konyha világa

Mióta szakács: 2015.03.17.
70 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kefires krumplifőzelék, kefires kapros krumplifőzelék, burgonyafőzelék másképp

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

250
burgonya 70 dkg
kefir 3 dl
finomliszt 3 evőkanál
vöröshagyma 1 közepes db
0 ízlés szerint
babérlevél 2 db
kapor 1 csokor
sonka 10 dkg