Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kapros-medvehagymás hal

Kapros-medvehagymás hal
Kapros-medvehagymás hal
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokszor nincs időm vagy kedvem bonyolult fogásokat főzni ebédre, és olyankor szoktam ilyen "trutyis" dolgokat készíteni. Gyorsan kész, tápláló és laktató eledelek, kettőnknek két napra pont megfelelő mennyiségű is. A "trutyit" is változatosan szoktam készíteni, mikor mi van itthon és épp mihez van kedvünk, valamint hal helyett felkockázott baromfihússal is fincsi. :-)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kiolvasztott halfiléket vágjuk 3-4 cm széles szeletekre.
  2. Pici olajon pirítsuk meg a kockára vágott hagymát, és a fokhagymát (ha nem fokhagymaporral dolgozunk).
  3. A pirított hagymákra tegyük rá a halszeleteket, öntsünk rá 1-2 dl vizet, és hagyjuk 10-12 percig főni. Le is fedhetjük, de figyelni kell rá, mert gyorsan kifut. Ha friss gombával készítjük, azt is most adjuk a halhoz, és számoljunk vele, hogy levet fog ereszteni. Ezt vagy elfőzzük, vagy kevesebb vízzel öntsük fel.
  4. A tejfölt tegyük egy tálba, szórjuk bele a lisztet, a porfűszereket és a szárítottakat ízlés szerinti mennyiségben. A fűszerek lecserélhetők, ha valaki esetleg mást szeret, vagy nincs épp otthon valamelyik.
  5. Ha csomómentesre kevertük a fűszeres, lisztes tejfölt, kezdjük el hozzáadagolni a tejet. Addig kell higítani, míg folyós állagú nem lesz (kb. mint a palacsintatészta). Ekkor jöhet bele a konyak. (Főzés közben az alkohol elpárolog belőle, így akár gyerekeknek is adható az étel.) Ha friss fűszernövényekkel dolgozunk, akkor most adjuk hozzá a keverékhez a felaprított leveleket, esetleg higítsuk még tejjel a tejfölt, ha nagyon besűrítenék.
  6. Az időközben megfőtt halhoz adjuk hozzá a konzerv gombát és a tejfölös alapot.
  7. Óvatosan kevergessük, hogy a hal és a gomba ne törjön nagyon össze, de a lé se süljön oda. Addig kell főzni, míg be nem sűrűsödik egy picit.
  8. Köretnek főtt rizst adjunk mellé.
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 596
elküldve: 0
receptkönyvben: 47
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Dark

Mióta szakács: 2012.11.01.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kapros-gombás halragu, tejfölös halragu, medvehagymás-gombás hal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

455
hal 1 kg
gomba 15 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
napraforgó olaj 1 ek
fokhagyma 4 gerezd
tejföl 450 g
tej 0.5 dl
finomliszt 3 evőkanál
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
kapor 2 tk
medvehagyma 2 g
konyak 30 ml