Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kapros-mustáros sütőtökleves fetával

Kapros-mustáros sütőtökleves fetával
Kapros-mustáros sütőtökleves fetával
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokan úgy vélik, a szárított fűszernövények inkább csak a frissek kényszerű pótlói. Ez a legtöbb esetben igaz is, de vannak növények, amelyek kifejezetten finomak lesznek szárítva. Ilyen például a kapor, aminek így jobban előtérbe kerülnek édeskés ízei az ételben. 

Lehetőleg szárítsunk saját magunk fűszernövényeket, amikor szezonjuk van. Nem kell hozzá semmi más, csak egy sötét, száraz hely, ahová kis csokrokban fellógathatjuk azokat. Később tetszés szerint morzsolhatjuk. 

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajon megdinszteljük a vékonyra vágott hagymát. Amikor üveges, hozzáadjuk a chilit, mustárt, és kissé megpirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a kockákra vágott tököt és egy pár ek alaplevet, sót. Fedő alatt félig megpároljuk, majd hozzáadjuk a maradék alaplevet és a kaprot. Összeturmixoljuk, és még egyet forralunk rajta.
  3. Tálaláskor rámorzsoljuk a fetát.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 053
elküldve: 2
receptkönyvben: 34
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

ZilkaZil

Mióta szakács: 2013.01.21.
125 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mustáros sütőtökkrémleves, kapros sütőtökkrémleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

302
sütőtök 50 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
dijoni mustár 1 ek
kapor 1 ek
chilipehely 1 tk
zöldség alaplé 0.5 l
0 ízlés szerint
vaj 1 tk
feta sajt 10 dkg