Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kapros palacsinta sajtos-fűszeres tejföllel

Kapros palacsinta sajtos-fűszeres tejföllel
Kapros palacsinta sajtos-fűszeres tejföllel
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kapor a kertben csodásan nő, ez is egy ötlet, az elkészítéséhez. Nem kell mindig édes palacsinta, a kapor magában is finommá tette a tésztát, a tejfölös-sajtos fűszeres szósz nagyon finom volt hozzá.

Előtte tárkonyos zöldborsólevest ettünk, sok-sok új és zsenge zöldségből készítve. Finom ebéd volt. :-)

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A szószhoz

A tálaláshoz

  • 1 csokor kapor (friss)
  • 15 dkg sajt (reszelt)

ajánlat

Feltétlenül hagyjuk állni az összekevert tésztát, hogy alaposan összeálljon, megdagadhasson, felfuthasson a tészta.

Sütés után kellemesen puha, pufi, de mégis könnyed és laktató palacsintát kapunk.:-)

Nem kell bele nagyon sok olaj, de azért igen, hogy ne kelljen a sütéskor egyenként adagolni, akkor lesz igazán túl olajos.

A tejföl a tálaláskor adott szószhoz legyen szobahőmérsékletű, így nem fogja lehűteni a tésztát.

A kétféle ízű sajt, a füstölt és a sima reszelt sajt, nagyon finommá teszi, jó ízt ad.

Lehet az étel: leves utáni második fogás ebédre, de lehet délutáni uzsonna is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tálba a tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk a porélesztővel együtt, se túl híg, se túl sűrű ne legyen, majd a finomra aprított kaprot is belekeverjük.
  2. Hagyjuk állni kb. 40 percig.
  3. A hagyományos palacsintasütőbe teszünk egy ek olajat, forrósítjuk, és a tésztákat kisütjük.
  4. Az összes tészta kisütése után még forrón tálaljuk a tejfölös-sajtos szósszal.
  • sütési hőfok: 170°C
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 4 554
elküldve: 3
receptkönyvben: 170
elkészítve: 6/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
szezon: tavasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kelt kapros palacsinta, sós palacsinta tejfölös szósszal, élesztős palacsinta sajtos-tejfölös öntettel

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szaboadel
szaboadel Mon, 2013-04-01 13:38

Kedves "Éva-Anyóca"!
Most bukkantam a receptedre, nagyon megtetszett, elmentettem és ki fogom
próbálni, mivel nagyon szeretek új dolgokkal, ízekkel kísérletezni.
Szeretjük a kaporral készült ételeket, sütiket. Szeretném megkérdezni - mivel
ez számomra új -, hogy miért kell a palacsintatésztába élesztő?
Szeretem a receptjeidet, már többet kipróbáltam illetve el vannak mentve későbbi
elkészítés végett.
Üdv.további szép napot kívánok: Adél

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2013-04-02 11:07

Kedves Adél!

Bocsi, de csak most tudok válaszolni.

Nagyon örülök, hogy megtaláltad ezt a receptet, és örülök, hogy tetszik, saját kitalálás, a kapor miatt, mi is nagyon szeretjük.

Hááát: a palacsinta sokáig sima volt nálam is,...és azért néha most is csinálom úgy.
A 9 gyerekes barátnőméknél voltunk egyszer, vittünk nekik gyümölcsöket, mert én már nem bírtam hová eltenni, őneki meg feneketlen a spájza ... ennyi gyerekhez? :-D ....- szóval épp akkor sütött palacsintát, és kérdeztem, hogy ez miért buborékos a tetején, és olyan kelt jellegű..nem palacsintát csinál?
De, válaszolta, de ez így sokkal puhább, lazább, pufis, teltebb kinézetű, harapni valóbb, és bár kissé vastagabb , nem szívja be úgy a kisütéshez használt olajat,alig kell alá, mert eleve van kevés magába a tésztába, és higyjem el, hogy akár édessel, akár sós töltelékkel töltöm, nagyon finom lesz, - az igaz, hogy sokkal de sokkal laktatóbb is ! :) :) :)
Ez mind így igaz,...megéri , nagyon finom!!! :)
Néha magában is uzsonnára, de nyáron zsenge zöldség levessel tökéletes ebéd. :)

Nem tudom, elég jól el tudtam-e mondani a miértjét, de hidd el, ha kipróbálod ( olaj mennyiséggel vigyázzál), érteni fogod , hogy miért éri meg így csinálni. :)
Remélem, hogy kellemesen telt a Húsvéti Ünnep, és tudtatok pihenni is. :)

Szép hetet, és most már valóban igazi tavaszvárást kívánok!

Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2012-05-26 09:55

Kedves Boribon!

Remélem, hogy sikerül elkészíteni és ízleni fog.:-)
Sok sikert kívánok hozzá.:-)
Jó étvágyat!

Köszönjük szépen, hasonló szép hétvégét kívánok!

Éva-Anyóca

Boribon
Boribon / Boribon Sat, 2012-05-26 03:48

Kedves Eva, nagyon szeretem a palacsintat is es a kaprot is, de a kettot egyutt meg nem probaltam. Sot, meg elesztos palacsintat se! Ugyhogy eljott a premier ideje..:-)) Nagyon szep hetveget neked es csaladodnak!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2012-05-24 13:36

Kedves nyuszika-Renáta!

Nagyon szépen köszönöm, remélem sikerülni fog és ízlik majd.:-))
Szép napot, jó palacsintasütést.

Éva-Anyóca

nyuszika
Nyuszika / nyuszika Thu, 2012-05-24 12:16

Kedves Éva- Anyóca!

Olyan csodásan néz ki, biztos vagyok benne hogy finom is! Estére meg is oldódott mit készítsek az én kis páromnak:)
Köszönöm!
Üdv: Renáta

1001
finomliszt 50 dkg
tojás 3 db
0 ízlés szerint
cukor 1 késhegynyi
víz 3 dl
tej 4 dl
napraforgó olaj 2 ek
instant élesztő 7 g
kapor 1 csokor
tejföl 450 g
fokhagyma 1 gerezd
füstölt sajt 15 dkg
sajt 15 dkg
1 csipet
bors 1 kk
kapor 1 csokor
sajt 15 dkg