Kapros-sajtos palacsinta recept

Kapros-sajtos palacsinta
Kapros-sajtos palacsinta
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A palacsintát tetszés szerint tölthetjük fokhagymás tejföllel, krémsajttal, túróval, sonkával, sajttal, de vékony csíkokra vágva levesbetétnek is nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldfűszeres-palacsinta, sajtpalacsinta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokhoz adjuk a tejet és a sót, a már kihűlt folyékony vajat, és botmixerrel elkeverjük, majd hozzádolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet. A tésztához keverjük a finomra reszelt sajtot és a kaprot.
  2. Kenjünk ki egy kb. 24 cm átmérőjű serpenyő alját kevés olajjal. Öntsünk bele annyit a tésztából, hogy a tészta vonja be az aljat.
  3. Süssük a tésztát közepes hőfokon, kb. 1-1 ½ percig, majd óvatosan fordítsuk meg.
  4. Süssük a másik oldalát is kb. 1 percig. Süssünk a tésztából egymásután kb. 12 palacsintát.
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 1 089
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1781 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

528