Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kapros sárgarépakrém-leves

Kapros sárgarépakrém-leves
Kapros sárgarépakrém-leves
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Külföldi oldalon láttam meg a receptet, érdekes kombinációnak tartottam a répa-kapor találkozását. Kipróbáltam, és ízlett.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajon megpirítjuk a kockákra vágott vöröshagymát. Erre rátesszük a félkarikára vágott sárgarépát, és pár percig pirítjuk.
  2. Ezután felengedjük a vízzel, beletesszük a leveskockát, kevés sót, és ízlés szerint frissen őrölt borssal ízesítjük. A levest addig főzzük, míg a répa megpuhul.
  3. A levest turmixgépbe öntjük, simára turmixoljuk, beleszórjuk a kaprot.
  4. A levest visszatesszük az edénybe, amibe főztük, és felforraljuk. Ekkor beleszórjuk a rizst, és tovább főzzük, míg a rizs megpuhul.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 516
elküldve: 1
receptkönyvben: 53
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Németi Olga

Mióta szakács: 2012.02.06.
105 recept

receptjellemzők

konyha: ausztrál
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

répakrémleves kaporral, sárgarépakrém-leves kaporral, sárgarépakrém-leves rizzsel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kati1952
Kati1952 Mon, 2017-12-18 15:37

Most főztem meg, tél elején. Friss ízekre vágytam, és sok kaporra. Még tavasziasabb lett az étel: A kapor után már nem főztem tovább. Belefőtt rizs helyett hozzá ettem meg egy magos zsemlét, de ami a lényeg, pár csepp citromot csavartam bele. Nagyon finom lett.
Kösz az ötletet!

Hyva01
Hyva01 Sat, 2017-01-14 19:58

Köszönöm a receptet! Nagyon finom leves. Egy apró módosítással készítettem el: napraforgóolaj helyett olivaolajat használtam.

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Tue, 2013-03-19 15:29

Kedves Olga, én már régóta fűszerezem kaporral a répás ételeket, mert szerintem egymásnak találták ki őket :) Nagyon finom köret pl. a párolt répa kevés tejszínnel, kaporral, próbáld ki alkalomadtán!
üdv, Zilka

113
sárgarépa 0.3 kg
vöröshagyma 1 kis fej
víz 1 l
leveskocka 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kapor 1 tk
rizs 3 dkg
napraforgó olaj 1 ek