Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kapros sertéshúsleves

Kapros sertéshúsleves
Kapros sertéshúsleves
85 perc / előkészület: 15 perc főzés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom leves. Rizs helyett elkészíthetjük kb. 200 g kockákra vágott burgonyával is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmossuk, nem túl nagy kockákra vágjuk. A kétféle répát és a zellert megtisztítjuk, mossuk, kockákra vágjuk. A hagymát meghántjuk, apró kockákra vágjuk.
  2. A húst kb. 1,5 l enyhén sós vízben felfőzzük, a habot leszedjük, lefedve kb. 30-45 percig főzzük, majd hozzáadjuk a hagymát, zellert, kétféle répát és a rizst. További 20 percig főzzük.
  3. A tejfölt simára keverjük a tojássárgájával, hozzákeverünk 1-2 merőkanálnyi forró levest, majd a leveshez öntjük, és további 10-12 percig főzzük. Sóval, citromlével ízesítjük, megszórjuk az apróra vágott kaporral és forrón tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 956
elküldve: 4
receptkönyvben: 194
elkészítve: 14/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sertésraguleves kaporral, kapros húsleves sertésből

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

317
sertéshús 400 g
sárgarépa 75 g
fehérrépa 75 g
zeller 75 g
vöröshagyma 75 g
rizs 40 g
tejföl 100 g
tojássárgája 2 db
kapor 2 ek
0 ízlés szerint
citromlé 0.5 citromból nyert
víz 1.5 l