Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kapros sertéstokány

Kapros sertéstokány
Kapros sertéstokány
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pörköltnek indult a mai főzés, de nem bántam meg, hogy nem az lett belőle. Nagyon finom, pikáns íze lett a kaportól és a citromtól.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Párolt rizzsel vagy  főtt tésztával tálaljuk, de mint minden tokány, ez az étel is kínálható puliszkával.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst kb. kisujjnyi csíkokra vágjuk. A zsíron a hagymát megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a húst, és zsírjára pirítjuk.
  2. Sóval, borssal, finomra vágott kaporral ízesítjük,  a bor hozzáadásával pároljuk.
  3. Amikor megpuhult a hús, megszórjuk liszttel, kicsit pirítjuk, kevés vízzel felöntjük, és utánasózzuk, ha szükséges.
  4. Citromlével és cukorral ízesítjük, és hozzáforraljuk a tejfölt.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 17 827
elküldve: 3
receptkönyvben: 275
elkészítve: 13/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Márti

Mióta szakács: 2010.02.08.
46 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

egyéb elnevezések

citromos-kapros sertéstokány tejföllel, tejfölös sertésragu citrommal és kaporral

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

V2rider
V2rider / V2rider Sun, 2013-05-26 20:43

Ma ezt készítettem bográcsban,2x-es adagban,nagyon finom lett,a citromlevet kihagytam,mert elég savanyú volt a borom,igazán érdemes kipróbálni! Koszi a receptet!

ui. nekem nem lett ilyen sotét színe,mint a képen,de ez az értékébol nem von le semmit.

laraed
Edit / laraed Thu, 2010-02-18 21:26

Szia Márti ! Az lenne a kérdésem, hogy mitől lesz ilyen színe ha nem raksz bele pirospaprikát ? Üdv Edit

Mártika2
Márti / Mártika2 Fri, 2010-02-19 11:26

Szia Edit! Valóban nincs benne paprika. Amikor lepirítasz húst hagymával, és fűszerekkel, akkor is lesz egy kis színe a kajának, de nem piros, mint paprikával.
Próbáld ki, nagyon finom.
Márti

694
sertéslapocka 50 dkg
disznózsír 10 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
bors 0 ízlés szerint
kapor 1 csokor
fehérbor 2 dl
finomliszt 1 evőkanál
citrom 1 db
0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál
tejföl 150 g