Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kapros-tejfölös túrógombócleves

Kapros-tejfölös túrógombócleves
Kapros-tejfölös túrógombócleves
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A rokonokat látogattuk meg Érden, és ilyen levessel kínáltak. Először vonakodva kóstoltuk meg, de utána azonnal elkérte édesanyám a receptet, és a család nagy kedvence itthon azóta is. Ez egy sós leves, könnyű a gyomornak, egyszerű elkészíteni.

hozzávalók / 6 adag

A gombócokhoz

A leveshez

Szólj hozzá!

elkészítés

A gombócokhoz

  1. A tojást, a túrót, búzadarát és sót villával jól összedolgozzuk egy tálban, majd félretesszük.

A leveshez

  1. Egy kb. 3 literes fazékban rántást készítünk az olajból, lisztből és pirospaprikából, felöntjük 3 dl vízzel.
  2. Ezután jól elkeverünk benne 2 dl tejfölt, majd beleöntjük a maradék vizet. (3 x 5 dl)
  3. Sózzuk, majd a forrásban lévő levesbe szaggatjuk vizes evőkanállal a gombócokat. A kaprot felaprítjuk, majd beleszórjuk.
  4. Alacsony lángon kb. 15-20 percig megfőzzük a gombócokat, néha megkevergetjük, hogy ne ragadjanak le. (Én jobban szeretem, ha kicsit keményebbek, ezért van, hogy hamarabb lekapcsolom, de ez ízlés dolga.)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 011
elküldve: 0
receptkönyvben: 84
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gyömbércsepp

Mióta szakács: 2019.07.21.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

túrógombócos leves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

libaláb
libaláb Mon, 2019-07-29 17:34

Megláttam, minden hozzávaló volt itthon, hát gyorsan össze is dobtam. Még annál is finomabb, mint gondoltam :) Tökéletes recept.

217
tojás 1 db
búzadara 6 evőkanál
tehéntúró 25 dkg
1 kávéskanál
napraforgó olaj 2 ek
finomliszt 1 púpozott ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
tejföl 2 dl
víz 1.8 l
kapor 3 ek
0 ízlés szerint