Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kapros-tejfölös zöldbableves

Kapros-tejfölös zöldbableves
Kapros-tejfölös zöldbableves
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eddig csak a „sárga zöldbabból” próbáltam ezt a levest, de rá kellett jönnöm, hogy a zöld fajtából készült még finomabb.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A ceruzababot megmossuk, a végeit levágjuk, majd kb. 2,5 cm-es darabokra aprítjuk.
  2. Felszeleteljük a vöröshagymát, kis olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a feldarabolt sárgarépát és zöldbabot, kb. 5 percig pároljuk.
  3. A tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával, majd felöntjük 1 liter vízzel.
  4. Beledobjuk a paradicsomot, a paprikát, a fokhagymát, a kaprot és a petrezselymet, majd sózzuk és borsozzuk.
  5. Miután puhára főtt benne minden, almaecettel ízesítjük, egy kis lisztből készült vékony rántással sűrítjük. (Ekkor már kiszedhetjük a kaprot és a petrezselymet, ha zavar minket.)
  6. Tálaláskor tejfölt teszünk a tányérokba, arra szedjük a levest.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 828
elküldve: 0
receptkönyvben: 147
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Oli

Mióta szakács: 2008.03.10.
62 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

tejfölös-kapros zöldbableves, zöldbableves kaprosan és tejfölösen, zöldbableves kaporral és tejföllel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

P.Klára
P.Klára Mon, 2011-10-31 13:45

Ez egy nagyon kellemes ízű, könnyű leves. Én anyukám receptje alapján rántással, habarással készítem, sűrű leve is van így, de ez a változat is nagyon finom.
Régen őrizgettem a fagyóban fél cs. sárga-, fél cs. zöldhüvelyű babot, most összeöntöttem a kettőt, így is működött:)Tettem bele egy fél doboz paradicsompürét is - ennyit változtattam az eredeti recepten. A kapor és a fokhagyma csodát művelt. Köszi a receptet:)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-07-12 16:04

Ma elkészítettem ebédre, és ebben a rekkenő hőségben nagyon jól esett.Én teljesen másképp készítem a zöldbablevest,de ez üdítően hatott az egész családra.Köszi!

171
zöldbab 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
fűszerpaprika 2 teáskanál
paradicsom 1 közepes db
paprika 1 közepes db
sárgarépa 1 db
almaecet 10 csepp
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tejföl 4 ek
finomliszt 1 evőkanál
napraforgó olaj 2 ek
kapor 1 csokor
petrezselyem 1 csokor