Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kapros-tejszínes csirkemell

Kapros-tejszínes csirkemell
Kapros-tejszínes csirkemell
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezer éve, amikor kinyitott itt felénk az egyik pláza, ott ettünk valami ilyesmit. Nagyon megízlett, és itthon elkészítettem.
Azóta jól bevált, szeretett, gyors ételünk.
Régebben én a tejszínt egy kis liszttel kikevertem, és így szaftosabb lett. Aki szeretne, nyugodtan tehet bele.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Amint a képen látható, tésztával készült. A legfinomabb persze sült burgonyával, de lehet kukoricás rizst is tálalni mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Csíkokra vágjuk a csirkemellet. Olajon  egy kicsit megpirítjuk.
  2. Ízesítjük  a fűszerekkel.
  3. Felöntjük a tejszínnel, és egy pár percig még főzzük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 14 140
elküldve: 0
receptkönyvben: 121
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

mislenbaba

Mióta szakács: 2010.07.02.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejszínes csirkefalatok tésztával, kapros csirke tejszínes mártásban

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Katieee
Katieee Fri, 2011-10-14 20:51

Lehet, hogy félreértettem valamit, de tényleg HABTEJSZÍN kell bele??? Nem főzőtejszín?

Gargoyle
P. / Gargoyle Sun, 2012-01-22 23:16

Úgy, ahogy mislenbaba mondja.
Tudod, egyszer volt hol nem volt, régen, amikor mi még arra nem is emlékszünk, nem létezett más, csak tejszín. Aztán a gyártók rájöttek, hogy nem jó ám azt a minőséget csak úgy adni, kevesebbet kellene adni sokkal többért. Így jött létre a főzőtejszín kedves Katieee, ami nem más, mint olyan tejszín, ami elvesztette minden tejszínségét és helyette kapott állományjavítókat és egyebeket, hogy legalább nyomokban emlékeztessen arra, amilyen fénykorában. Egyszer olvasd el mi van benne. Emiatt aztán megkülönböztetésként a rendes tejszínre rá kellett írni, hogy HAB, vagyis, hogy semmi másra nem jó, vagyis, vegyed csak a főzőtejszínt. A mese vége annyi, hogy a sok szerencsétlen szó szerint meg is ette ezt a dolgot és nagy szemekkel néz, ha egy receptben valaki VÉGRE helyesen habtejszínt ír. Ugyanis a habtejszín az, amit régen egyszerűen tejszínnek hívtak, és semmi mást nem lenne szabad főzéshez sem használni. Itt a vége, fuss el véle...

mislenbaba
mislenbaba / mislenbaba Mon, 2012-01-23 18:40

Köszönöm Eszter!!!
Így van. És amikor ezeket a sorokat írom, fő a házi tejecske, sajt lesz belőle.

1261
csirkemell filé 1 db
habtejszín 2 dl
kapor 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 dl
tészta 25 dkg