Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kapros-tejszínes tengeri halfilé brokkolis rizzsel

Kapros-tejszínes tengeri halfilé brokkolis rizzsel
Kapros-tejszínes tengeri halfilé brokkolis rizzsel
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyorsan kellett ebédet készítenem a gyerekeknek home office-ban 2 konferencia között. Mi szeretjük a halat egyébként is, ez pedig nemcsak finom, hanem pikk-pakk meg is van. Na azért picit előre kell gondolkozni, mert ki kell olvadnia a halnak :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halakat kivesszük a fagyasztóból, és hagyjuk kiolvadni. Megsózzuk és citromlével meglocsoljuk. Egy hőálló üvegtálat kivajazunk, és a kb. 5 cm-esre darabolt halakat belefektetjük szorosan. Én a tetejére is teszek 1-2 vékony csík vajat. 20 percig 200 fokra mehet a sütőbe.
  2. A tejszínben elkeverünk egy tojást, ha nagyon híg tejszín, akkor max. egy csapott ek. liszttel kicsit besűríthetjük. Elkeverjük benne a kaprot, a sót és a borsot ízlés szerint, és jó ízt ad neki, ha ebbe is teszünk egy pici citromlevet.
  3. A halat kivesszük, és az öntetet ráöntjük, kicsit átmozgatjuk a halakat kanállal (ne törjük össze), épp csak hogy alá is be tudjon folyni az öntet. 6-7 percre visszatesszük a sütőbe.
  4. A rizst kevés olajon üvegesre pirítjuk, megsózzuk, hozzáadjuk az apróra darabolt brokkolit, majd 2x mennyiségű vízben megfőzzük. Ha a vizet beszívta, akkor meg is puhult. Tányérra halmozzuk, és a tetejére bőséges öntettel ráhelyezzük a halszeleteket.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 23
össznézettség: 2 682
elküldve: 2
receptkönyvben: 74
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

NdeeDeville

Mióta szakács: 2020.04.12.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

citromos hal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

firstlady
firstlady Sun, 2020-08-23 11:51

Nagyon finom. A hal és a friss kapor imádják egymást, én meg mindkettőt.
Kukoricás rizs volt a köret.
Köszönöm a receptet. :)

NdeeDeville
NdeeDeville / NdeeDeville Wed, 2020-08-26 20:21

...én pedig a pozitív visszajelzéseket, illetve ha másnak is sikerülnek a receptjeim :) Köszi, hogy visszajeleztél! Endi

776
tőkehalfilé 60 dkg
főzőtejszín 5 dl
kapor 1 ek
tojás 1 db
citromlé 0.5 dl
finomliszt 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
rizs 40 dkg
brokkoli 15 dkg
vaj 5 dkg
víz 8 dl