Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kapros-tejszínes tökfőzelék

Kapros-tejszínes tökfőzelék
Kapros-tejszínes tökfőzelék
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egyetlen főzelék, amit rántással készítek és pirospaprikával. Az édesanyám készítette így, másképp nem ízlik. A többi főzeléket csak habarom. A pirospaprika és a rántás ad jó ízt a főzeléknek.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tököt megpucoljuk és lereszeljük.
  2. Fazékba tesszük és felöntük 1/2 liter vízzel.
  3. Sót teszünk bele és babérlevelet, kaprot. Puhára főzzük.
  4. Egy másik, kisebb edénybe olajat öntünk és lisztettel rántást készítünk, amikor aranysárgára sül a rántás levesszük, 1 kk pirospaprikát szórunk, elkeverjük és felöntjük a tejszínnel.
  5. A megfőtt tökre öntjük és egyet forralunk rajta.
  6. Ecettel ízesítjük.
  7. Maradék pörkölttel vagy sült kolbásszal tálaljuk.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 37 756
elküldve: 4
receptkönyvben: 65
elkészítve: 8/10
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tökfőzelék rántással, tejszínes tökfőzelék, kapros-tejszínes tökfőzelék

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

240
közönséges tök 1 közepes db
víz 0.5 l
0 ízlés szerint
babérlevél 0 ízlés szerint
kapor 0 ízlés szerint
főzőtejszín 5 dl
napraforgó olaj 1 ek
finomliszt 2 evőkanál
fűszerpaprika 1 kk
ecet 1 ek