Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kapros töltött édeskáposzta

Kapros töltött édeskáposzta
Kapros töltött édeskáposzta
80 perc / előkészület: 50 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez is anyósom féle recept :-).

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát egyben feltesszük sós vízben főni. Kb. 15 perc alatt kész, ne essen szét, de azért puha legyen.
  2. Kivesszük, amikor kicsit kihűlt, lehúzzuk nagyon óvatosan a leveleit, amennyi tölteléket szeretnénk. Hagyjunk káposztát, mert az majd összevágásra kerül. A szebbeket félretessztük, az erüket kivágjuk.
  3. A töltelékhez a húst, a rizst, pirospaprikát, sót, borsot, a tojást összekeverjük, és ezzel megtöltjük a leveleket. A maradék káposztát összevágjuk, mehet az ere is.
  4. A főzőléből leöntünk, beletesszük a töltelékeket, a káposztát. Puhára főzzük, közben elkészítjük a habarását.
  5. A kaprot jól összevágjuk, beletesszük a tejfölbe, plusz pirospaprikát, sót és az összezúzott fokhagymát. Amikor puha a káposzta, ezzel felöntjük, még egyszer forraljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 21 140
elküldve: 1
receptkönyvben: 99
elkészítve: 8/9
Facebookon megjelent: -

szakács

henys

Mióta szakács: 2010.09.12.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

húsos töltött káposzta, töltött káposzta édeskáposztából

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

margitcifra
margitcifra Sat, 2017-04-22 11:11

Vöröshagymát én is teszek bele, a töltött paprika töltelékébe viszont nem, abba csakis foghagymát.

henys
henys / henys Thu, 2011-09-22 14:56

Lehet, én nem igazán szoktam, nekem mindig kipereg, amikor gyúrom a gombócot. Valószínűleg nem elég picire vágom....

713
káposzta 1 nagy fej
sertéscomb 50 dkg
kapor 2 csokor
tojás 1 db
rizs 10 dkg
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
tejföl 450 g