Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kapros túrós batyu

Kapros túrós batyu
Kapros túrós batyu
50 perc / előkészület: 40 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik nap a feleségem csinált palacsintát, és kapros túrósat akart készíteni. De én nem szeretem a sós palacsintát, de a töltelék már be volt keverve. Mondtam neki, hogy lepényt vagy batyut fogok belőle csinálni.

hozzávalók / 4 adag

Tésztához

Töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A töltelék hozzávalóit összekeverjük, és a hűtőbe tesszük folpackkal lefedve. (Nekem kb 1,5 napot volt bent, de elég 1-2 óra is.) Összeérnek az ízek.
  2. Felfuttatjuk az élesztőt a langyos tejben, amiben már a cukrot feloldottuk (3 ek).
  3. A lisztbe beletesszük a sót, és az élesztős tejet. Elkezdjük dagasztani, és mikor már kezd morzsás lenni, hozzáadjuk az enyhén meleg, olvadt vajat. (Én dagasztógéppel csináltam.)
  4. Lefedjük, és 40 percet kelesztjük.
  5. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsit kikenjük a zsírral. (Azért választottam a zsírt, mert finomabb lesz tőle az étel, és nagymama süti filingje lesz.)
  6. A tésztát olyan vékonyra nyújtjuk, amennyire bírjuk. (Én szeretem, ha vékony a tészta, és vastag a töltelék. :)) Kb 10×10 (cm) kockákra vágjuk, a tejföllel vékonyan megkenjük, és egy kevés cukorral megszórjuk.
  7. A tészta közepére helyezünk kb fél ek túrót, a sarkait összefogjuk, és kicsit csavarva összenyomjuk.
  8. A tetejét egy felvert tojással lekenjük.
  9. Kb 10 percig még pihentetjük, és utána mehet a sütőbe kb 10-15 percre. Mivel a tészta vékony, így könnyen és gyorsan sül. Ha sötétebben szeretjük, akkor tartsuk bent tovább. (Nekem két adag lett ebből a menyiségből, azaz 18 batyu.)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x35 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 172
elküldve: 2
receptkönyvben: 81
elkészítve: 7/8
Facebookon megjelent: -

szakács

BackerMan

Mióta szakács: 2012.05.19.
39 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sós túrós batyu, túrós batyu kaprosan, kapros-túrós kelt batyu, sós batyu

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

904
finomliszt 40 dkg
tej 3 dl
cukor 4 ek
friss élesztő 2.5 dkg
vaj 10 dkg
1 csipet
tojás 1 db
tehéntúró 45 dkg
kapor 1 csokor
0.5 kávéskanál
tejföl 150 g