Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kapros túrós gluténmentesen

Kapros túrós gluténmentesen
Kapros túrós gluténmentesen
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lisztérzékenyen sem kell lemondanunk még a kapros túrósról sem ;)

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A lisztek keverékét elmorzsoljuk a margarinnal, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval.
  2. A kapott tésztát kettémérjük (kicsi liszttel gyúrhatjuk még, hogy stabilabb legyen az állaga nyújtáskor), az egyik tésztát kinyújtjuk lisztezett szilikonlapon, majd margarinozott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük (tepsi mérete 42x30).
  3. Ezt a tésztát megszórjuk a 2 ek. rizsdarával, majd a tölteléket egyenletesen elosztjuk rajta.
  4. Kinyújtjuk a másik tésztát is, s a töltelékre tesszük.
  5. A tetejét megkenjük felvert tojással, helyenként megszurkáljuk villával, majd közepes lángon készre sütjük.

A töltelékhez

  1. A +2 ek rizsdara kivételével töltelék minden hozzávalóját összekeverjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 42x30 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 882
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

GMfamily

Mióta szakács: 2017.06.03.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
diéta: gluténmentes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

túrós lepény

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

970
gluténmentes lisztkeverék 15 dkg
gluténmentes lisztkeverék 35 dkg
margarin 30 dkg
cukor 20 dkg
sütőpor 1 csomag
tojássárgája 4 db
tejföl 1 ek
1 csipet
tojás 1 db
tehéntúró 1 kg
cukor 10 púpozott ek
tojás 2 db
rizsdara 8 ek
kapor 0 ízlés szerint