Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kapros-túrós lepény

Kapros-túrós lepény
Kapros-túrós lepény
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Melegen és hidegen is kitűnő!

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túrót összekeverjük a tojással, búzadarával, kaporral és sóval.
  2. A kisodort tésztát egy tepsibe tesszük, és a túrós krémet rásimítjuk a tetejére.
  3. 20 percig kelesztjük, majd előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
  4. Még melegen kimetéljük, és a tetejét jó alaposan megkenjük tejföllel.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 242
elküldve: 2
receptkönyvben: 75
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

ze(n)derta

Mióta szakács: 2008.04.29.
188 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
kategória: pite
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

túrós lepény kaprosan

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

490
finomliszt 500 g
sertészsír 50 g
tojás 1 db
friss élesztő 25 g
1 tk
cukor 1 teáskanál
tehéntúró 500 g
tojás 3 db
búzadara 4 evőkanál
kapor 1 csokor
1 tk
tejföl 175 g