Apukám nagy kedvence ez a sütemény, névnapjára készítettem cukormentesen, mert cukorbeteg, ill. laktózmentesen, mivel mostanában kevésbé tolerálja a gyomrom a tejtermékeket.
Önmagában vagy lekvárral tálaljuk. A család egyik része elég édesnek találta a sütit, a másik fele nem, ezért érdemes kísérletezni az édesítőszer mennyiségével.
A porrá őrölt zabpelyhet összekeverjük a tönkölyliszttel, az erythritollal, a citromhéjjal, a vaníliával, majd összemorzsoljuk a margarinnal, végül beledolgozzuk a tojássárgáját.
A túrót összetörjük, hozzákeverjük az apróra vágott kaprot, az édesítőt, a fahéjat, a tojássárgáját.
A tojásfehérjéket a csipet sóval enyhén felverjük, majd óvatosan belekeverjük a túrós masszát.
Összeállítás
A tésztát enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk, egy 18 cm átmérőjű kerek tortaformába tesszük a nyújtófa segítségével, a fennmaradó tésztát levágjuk, a maradékból süthetünk linzereket. (Több tésztát is levághatunk, ha úgy tetszetősebbnek találjuk.)
A pitetésztába öntjük a kapros túrókrémet.
Előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük, amíg a tészta színt kap, a túró meg szépen megdermed.
*hirdetés/ajánlat
elkészítés
Tészta
A porrá őrölt zabpelyhet összekeverjük a tönkölyliszttel, az erythritollal, a citromhéjjal, a vaníliával, majd összemorzsoljuk a margarinnal, végül beledolgozzuk a tojássárgáját.
A túrót összetörjük, hozzákeverjük az apróra vágott kaprot, az édesítőt, a fahéjat, a tojássárgáját.
A tojásfehérjéket a csipet sóval enyhén felverjük, majd óvatosan belekeverjük a túrós masszát.
Összeállítás
A tésztát enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk, egy 18 cm átmérőjű kerek tortaformába tesszük a nyújtófa segítségével, a fennmaradó tésztát levágjuk, a maradékból süthetünk linzereket. (Több tésztát is levághatunk, ha úgy tetszetősebbnek találjuk.)
A pitetésztába öntjük a kapros túrókrémet.
Előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük, amíg a tészta színt kap, a túró meg szépen megdermed.
Hozzászólások (1)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2017. október 16-án kiemeltük cikkünkben: 14 zseniális piterecept, amivel nem lehet mellényúlni
Üdvözlettel, NoSalty