Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kapros-túrós rakott burgonya

Kapros-túrós rakott burgonya
Kapros-túrós rakott burgonya
55 perc / előkészület: 35 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Családunkban nagy hagyománya van a kapros ételeknek. Szeretjük ezt a fajta rakott krumplit. Mivel a mélyhűtőben mindig van fagyasztott kapor is, nincs akadálya, hogy bármely évszakban elkészíthessem. Igaz, ami igaz, friss kaporral a legízletesebb!!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát sós vízben megfőzzük.
  2. Megpucoljuk, és a főtt burgonyát fél cm-es karikákra vágjuk. Egy tűzálló tál alját vagy egy tepsit kivajazunk, és a burgonya karikákat beletesszük. Egy kevéske sóval megszórjuk.
  3. A hagymát és a kaprot apróra vágjuk. A tojásokat kettéválasztjuk.
  4. Egy nagyobb edényben lágyra melegítjük a vajat, és jól elkeverjük a tojássárgájával.
  5. Hozzáadjuk az áttört túrót, apránként a tejet, a vágott hagymát, kaprot. Legvégül belekeverjük a búzadarát.
  6. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan összeforgatjuk a túrós masszával.
  7. A masszát ráöntjük a burgonyára. A tepsit felemelve, alulról egy kicsit megütögetjük, hogy a massza lecsurogjon a burgonya karikák közé. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30X20 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 8 301
elküldve: 0
receptkönyvben: 227
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
423 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kapros-túrós rakott krumpli, kapros rakott burgonya

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

atarkoi
atarkoi Tue, 2016-05-31 17:03

szeretnem megkoszonni a receptet:) maradek mentonek hasznaltam, igy a maradek turo melle kerult bele maradek pulyka brassoi es maradek elofozott karfiol. Mennyei lett igy is, mondhatni komplett ebed kerekedett belole:))

Titatrilla
Titalilla / Titatrilla Sun, 2015-03-15 21:09

Szia, nekem az lenne a kérdésem, hogy a vajat illetve azután a tojássárgáját és a túrót azt a tűzhelyen azaz tűzön kell belekeverni? Bocsi, de nekem ez nem egyértelmű, kicsit összezavarodtam :)

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea Sun, 2015-03-15 21:51

Szia!
Amikor langyosan lágy a vaj, levesszük a tűzről és akkor tesszük bele a többi hozzávalót, egy külön edényben. Lágy habos massza lesz. Ezt kell használni.
Remélem tudtam segíteni.

marti48
Marti48 / marti48 Thu, 2014-06-26 16:16

Kedves Lizinka!

Köszönöm a receptet! Az összes alapanyag kivetel nelkül kedvencem. A "kapros turos" lepeny helyett, most ezt fogom elkesziteni a következö alkalommal.

Üdvözlettel, Marti :)

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea Sat, 2014-06-28 18:53

Kedves Márti!
Örülök, hogy tetszik a recept! Ha elkészíted nagyon fog ízleni.
Szép napot! Andrea

marti48
Marti48 / marti48 Sun, 2014-06-29 17:58

Biztos vagyok benne, kedves Andrea! Szeretnem holnap kiprobalni. :)

Üdvözlettel_Marti

461
burgonya 1 kg
tehéntúró 25 dkg
tej 2 dl
tojás 3 db
vöröshagyma 1 közepes db
búzadara 2 púpozott ek
margarin 5 dkg
fekete bors 1 kk
0 ízlés szerint
kapor 1 csokor