Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kapros - túrós tarkedli

Kapros - túrós tarkedli
Kapros - túrós tarkedli
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tejet őstermelőktől szerzi be anyukám, ami mindennap felforralást igényel, de az egyik nap ez kimaradt, így összement. De palacsintákba, tésztákba belesülve még ugyanúgy felhasználható.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukros langyos tejben felfutattjuk, az élesztőt, miután felfutott, keverőtálba öntjük, és adunk hozzá egy kis lisztet, jól elkeverjük.
  2. Morzsoljuk bele a túrót, és keverjük el jól a mixerrel, hogy csomómentes legyen.
  3. Ezután adagoljuk hozzá felváltva a tejet és a lisztet folyamatos kavargatás közben.
  4. A sütőport oldjuk fel egy kis savanyú tejben, és öntsük hozzá a palacsinta masszánkhoz.
  5. Végezetül vágjuk bele a kaprot, sóval ízesítsük.
  6. Tenyérnyi korongokat öntve a serpenyőbe mindkét oldalukon kisütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 13 128
elküldve: 6
receptkönyvben: 203
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Pátmosz

Mióta szakács: 2011.03.08.
17 recept

receptjellemzők

konyha: cseh
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

receptkategóriák

egyéb elnevezések

savanyútejes tarkedli, cseh fánk, dorkedli

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Pátmosz
Pátmosz / Pátmosz Wed, 2011-09-07 17:32

Szia Csató,valóban nincs benne tojás,de pont ez benne a lényeg.:)A közzétett receptjeim zöme tojás nélküli recepteken alapul.

csato
csato Wed, 2011-09-07 16:09

Szia!
Tojás nem kell bele?Mert olvastam több tarkedli receptet és azokban van.Köszi a választ előre is.
Üdv Csató

1057
finomliszt 50 dkg
tej 150 ml
élesztő 25 g
cukor 3 teáskanál
sütőpor 1 csomag
tej 0.5 l
tehéntúró 25 dkg
kapor 1 csokor
0.5 tk
napraforgó olaj 2 dl