Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kapros vajbabfőzelék

Kapros vajbabfőzelék
Kapros vajbabfőzelék
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párom mindig is rengeteget mesélt alföldi nagymamája kapros vajbabfőzelékéről, hogy az mennyire ízlett neki. Sokszor visszakérdeztem: biztos, hogy kapros volt? Biztos, hogy vajbab volt? Mert a kettőt nem tudtam együtt elképzelni. Mi is az Alföldön éltünk, de ez az étel valahogy kimaradt az étlapunkból, de még a rokonok se emlegettek soha ilyesmit. Mi petrezselyemmel főztük ezt a főzeléket. Néhány éve aztán nekiduráltam magam, és csupán párom kedvéért elkészítettem kaprosan. Én is annyira finomnak találtam, hogy azóta amint megjelenik a zsenge kapor meg a friss vajbab a piacon, máris veszem és viszem, hogy főzhessek egy jó nagy adag, finom kapros vajbabfőzeléket.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Én bundás kenyérrel vagy lángossal tálalom. Érdemes megpróbálni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajbabot megmossuk, tetszés szerinti hosszúságúra daraboljuk. Kevés sós vízben, ami csak nagyon szűken lepi el, megfőzzük. Félidőben hozzáadjuk az apróra vágott kaprot.
  2. Mikor a bab megfőtt, világos rántást készítünk hozzá: Egy kis serpenyőben felforrósítjuk az olajat, belekeverjük a lisztet, majd a zúzott fokhagymát. Jól átkeverjük, majd lassacskán, kevergetve a vajbabhoz adjuk.
  3. Hozzákeverjük a tejfölt, és épp hogy csak felforraljuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 22
össznézettség: 45 208
elküldve: 1
receptkönyvben: 209
elkészítve: 15/15
Facebookon megjelent: 1

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kapros zöldbabfőzelék, tejfölös vajbabfőzelék kaporral, tejfölös-kapros vajbabfőzelék

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

288
vajbab 1 kg
kapor 1 csokor
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 4 ek
finomliszt 5 dkg
fokhagyma 2 gerezd
tejföl 1.5 dl
víz 0.5 l