Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kapros zöldbabfőzelék Marcsisef konyhájából

Kapros zöldbabfőzelék Marcsisef konyhájából
Kapros zöldbabfőzelék Marcsisef konyhájából
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A zsenge borsófőzelék receptem sikerén felbuzdulva úgy döntöttem, hogy ezt a receptet is megosztom veletek.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Sült húsok, pörköltek, fasírozott mellé kínálhatjuk.

Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított, feldarabolt, megmosott zöldbabot annyi vízben tesszük fel főni, amennyi ellepi.

  2. Beletesszük a füstölt szalonnát, fűszereket (só, köménymag, őrölt bors), az apróra vágott hagymát, fokhagymát és fedő alatt puhára főzzük.

  3. Rántást készítünk, amibe belehintjük az apróra vágott  kaprot, és a babhoz keverjük.

  4. Amikor felforrt, hozzáadjuk a tejfölt, és készre főzzük.

  • elkészítettem: 80 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 21 723
elküldve: 2
receptkönyvben: 77
elkészítve: 9/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szalonnás zöldbabfőzelék, főzelék zöldbabból, tejfölös babfőzelék szalonnával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

315
zöldbab 60 dkg
füstölt szalonna 5 dkg
kapor 0.5 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
köménymag 1 csipet
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 2 gerezd
sertészsír 1 ek
finomliszt 3 evőkanál
fűszerpaprika 1 ek
tejföl 2 dl