Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kapros zöldbableves húsgombóccal

Kapros zöldbableves húsgombóccal
Kapros zöldbableves húsgombóccal
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azt sem tudom már honnét származik ez a recept, mert annyi gasztromagazint olvasgatok naponta, hogy fejben tartani képtelenség annyi mindent. Hirtelen jött az ötlet, és gyorsan nekilátok olyankor. Sajnos mire felkerül a kép, addigra  el is felejtem a receptet. Tudom, ez nem lehetne kifogás, de mégis megtörténik nagy ritkán. Ezért elnézést kérek, de hát már öregszem, de megpróbálom összeszedni a gondolataimat, és az ízére visszaemlékezni, mivel a férjemnek nagyon ízlett.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A gombóchoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A leveshez

  1. Az újhagymát tisztítás után felkarikázzuk, és a fokhagymát lereszeljük. A zöldségeket szintén karikára vágjuk, a vajbabot ferdén szeleteljük, vagy ha mirelitet veszünk, akkor nem kell. A kaprot felaprítjuk, és félretesszük.
  2. A leveshez egy fazékban hevítünk egy kevés olajat, és a hagymákat rádobjuk. Dinsztelés után a zöldségeket is hozzáadjuk, és kissé ezt is megpároljuk. Sózzuk, majd felöntjük vízzel, és az alaplével. A babérlevelet, és kakukkfüvet is beledobjuk.
  3. Ha megfőttek a gombócok, hőkiegyenlítés útján behabarjuk a levest, úgy, hogy a joghurtot a liszttel elkeverjük, és az alapléből egy merőkanállal kiveszünk hozzá, majd beleöntjük az egészet a fővő levesbe. Jól elkeverjük, nehogy csomós legyen, citromlével pikánssá tesszük, majd a kaporral megszórva tálaljuk.

A gombóchoz

  1. Mielőtt felraknánk a levest a gombóchoz a darált húst összekeverjük a hozzávalókkal, és félretesszük a hűtőbe.
  2. Amikor felforr a zöldséges lé, takarékra vesszük a lángot, és a húsból gombócokat formázunk, majd a levesbe engedjük őket. Szép lassan főzzük addig, míg meg nem puhulnak a benne lévő anyagok. A babért eltávolítjuk.
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 6 468
elküldve: 2
receptkönyvben: 99
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: 1

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
311 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

joghurtos zöldbableves, húsgombócos zöldbableves, zöldbableves gazdagon

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

424
zöldbab 40 dkg
napraforgó olaj 3 ek
sárgarépa 2 nagy db
fehérrépa 1 nagy db
újhagyma 2 közepes db
citromlé 1 citromból nyert
görög joghurt 2 dl
babérlevél 1 db
rozmaring 1 szál
finomliszt 1 evőkanál
fokhagyma 1 gerezd
kapor 1 csokor
szárnyas alaplé 1.5 l
víz 1 l
darált sertéshús 25 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
1 kávéskanál
tojás 1 db
cayenne bors 1 csipet
kapor 1 teáskanál
zsemlemorzsa 2 ek