Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kapros zöldbableves Konyha-tündérkétől

Kapros zöldbableves Konyha-tündérkétől
Kapros zöldbableves Konyha-tündérkétől
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Legelőször nagymamám készítette nyáron, mint kerti munkánk "gyümölcsét". Jéghidegen sok ecettel isteni nyári étel lett, melyet gyakran fogyaszt nemcsak családunk, de a rokonság is. :)

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Gyors, egyszerű, üde tavaszi étek; hidegen - melegen.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rövid (csövekre) tördelt zöldbabot megmossuk, és egy nagy edénybe bő vízzel feltesszük főzni. A főzővízbe sót és az összekötözött csomagnyi kaprot beletesszük.
  2. Miután megfőtt a zöldbab, kivesszük a kaprot a vízből.
  3. Egy edénybe olajat hevítünk, s beletesszük a (finom)lisztet. Együt tovább hevítjük, s mielőtt zsemlebarna lenne, egy fej apróra vágott vöröhagymát beleteszünk.
  4. Tovább hevítjük együtt az összetevőket, míg a hagyma üveges és a liszt enyhén barna színű nem lesz. Ha ezt elérjük, akkor félrehúzzuk a hőforrásról, és pirospaprikát szórunk rá. Majd tejet és tejfölt öntünk bele.
  5. A külön edényben készült lisztes, hagymás paprikás, tejes tejfölt a főtt zöldbab edényében öntjük egy szűrőn át. S egyhe lángon egy kevés ideig még összefőzzük.
  6. Mikor elzártuk az energiát az edény alatt, akor egy kevés folyékony édesítővel és ecettel ízesítjük. (Jómagam kevés cukorral és bő ecetel készítem. Hidegen a meleg időben kitűnő!) Jó étvágyat! :)
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 41
össznézettség: 53 029
elküldve: 3
receptkönyvben: 119
elkészítve: 15/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Konyha-tündérke

Mióta szakács: 2012.07.14.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
diéta: tojásmentes
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tavaszi bableves, zöldbableves kaprosan, tejfölös leves zöldbabból

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Adrienn21
Adrienn21 Sun, 2014-07-06 22:17

Fantasztikusan recept, eletemben eloszor elkeszitettem ma ezen leiras alapjan es pont olyan lett, mint hajdan nagymamam keszitette gyerekkoromban! Koszi Konyhatunderke, ezt elmentettem a receptkonyvemben!

612
zöldbab 1 kg
víz 4 l
1 tk
kapor 1 csokor
vöröshagyma 1 közepes db
finomliszt 2 evőkanál
napraforgó olaj 1 dl
fűszerpaprika 1 teáskanál
tej 3 dl
tejföl 2 dl
cukor 1 ek
ecet 1 ek