Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kapros-zöldbabos raguleves

Kapros-zöldbabos raguleves
Kapros-zöldbabos raguleves
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám levese. Megpróbáltam már sok másik ragulevest a netről, de egyik sem ér fel ezzel! És tényleg nem azért, mert anyukám is így csinálja! Ez tényleg isteni!

hozzávalók / 6 adag

A leveshez

A csipetkéhez

ajánlat

Isteni vasárnapi leves vagy vendégváró étel. Még nem találkoztam olyan emberrel, aki ezt ne szerette volna. Tuti siker!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy fej hagymát nagyon apróra felkockázunk, és egy kevés olajon a felkockázott husival enyhén átpirítjuk. 
  2. Miután picit megpirult, rádobunk egy evőkanál lisztet, és azzal is pirítjuk fél percig. 
  3. Hozzáadjuk a megtisztított, két centis darabokra vagdalt zöldbabot, és felöntjük vízzel. 
  4. Hozzáadunk két teáskanál sót és a szemesborsot teatojásban. (Gluténmentes ételízesítőt két  teáskanállal szoktam hozzáadni - nálam ez helyettesíti a leveskockát.) Tekerünk rá frissen őrölt borsot, és megszórjuk szárított kaporral. A friss kaprot - a szára nélkül - összevágjuk apróra, és azt is a leveshez adjuk. 
  5. A répákat megpucoljuk, és felkarikázva adjuk a leveshez. Miután megpuhult a hús, biztosak lehetünk benne, hogy a zöldségek is elkészültek. (A friss zöldbab nehezebben fő meg, ezért ezt nem árt ellenőrizni, mielőtt késznek nyilvánítjuk az ételt.)
  6. Utolsó lépésként elkészítjük a habarást: két deci joghurtot (vagy tejfölt) és két evőkanál lisztet keverünk csomómentesre kézi habverő segítségével. Érdemes a forró levesből hozzátenni  jócskán, így ha hozzáöntjük a leveshez, nem fog csomósodni. Miután beletettük a habarást a levesbe, érdemes jó alaposan kiforralni. (A nagymamám mondja mindig, hogy úgy nem romlik meg olyan hamar az étel. És a nagyim már csak tudja. Sündörög pár éve a konyha körül. :) )
  7. Levesbetétként lehet bele csipetkét szaggatni, ha tartalmasabb levest szeretnénk. Egy tojást tessék-lássék módon felverünk, és annyi lisztet teszünk bele, amennyit felvesz. Majd kiskanállal beleszaggatjuk a levesbe. Max három perc alatt megfő.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 277
elküldve: 0
receptkönyvben: 138
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Nérofó

Mióta szakács: 2011.09.29.
5 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

raguleves kaporral, kapros zöldbableves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

373
vöröshagyma 1 közepes fej
sertéshús 0.5 kg
napraforgó olaj 1 ek
rizsliszt 3 evőkanál
zöldbab 0.5 kg
fekete bors 10 szem
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
kapor 1 csokor
kapor 0 ízlés szerint
sárgarépa 5 nagy db
tejföl 2 dl
víz 2 l
tojás 1 db
rizsliszt 3 evőkanál