Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kapucsínós keksz

Kapucsínós keksz
Kapucsínós keksz
44 perc / előkészület: 30 perc sütés: 14 perc
receptkönyvben hozzászólások (24)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A barátoknak szánt karácsonyi meglepetésdoboz második szereplője. Szintén teszteltem: kávé mellé isteni.
 
Készült a Szakácsok könyve alapján.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat a cukorral együtt robotgéppel habosra keverjük, hozzáadjuk a 2 teáskanálnyi forró vízben feloldott nescafé-t, a tojást, és alaposan összedolgozzuk. Ezután következik a sütőporos-szódabikarbónás liszt, a durvára vágott dió és étcsokoládé. A robotgépet folyamatosan dolgoztatjuk. Végül a mézet és a sót is hozzákeverjük.
  2. A masszát sütőpapírra helyezzük, majd 3 cm átmérőjű hengert sodrunk belőle. Fóliába csomagoljuk és 2 órán át hűtőben pihentetjük.
  3. A hengerből 1 cm széles szeleteket vágunk, melyeket sütőpapírral bélelt tepsire helyezünk (egymástól tisztes távolságra, ui. a sütőben másfélszeresére nőnek). A 180 ºC-ra légkeverésen előmelegített sütőbe dugjuk 14 percre.
  4. Rácson hagyjuk kihűlni. Körülbelül 25 darab keksz lesz belőle.

  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 59 248
elküldve: 17
receptkönyvben: 1 107
elkészítve: 32/48
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
alkalom: karácsonyi gasztroajándék
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kávés keksz, mézes-kávés keksz

Hozzászólások (24)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lily.
Lily. Wed, 2014-06-18 13:42

Kedves Petra!
Nagyon tetszik a recepted és szeretném elkészíteni, de a HOZZÁVALÓK alatt hiányzik a felsorolás, igy nem tudom mindenből a pontos mennyiséget. (Lehet nálam rossz valami beállítás?) Köszi előre is a segítséged.
Lily

Pista39
Pista39 Fri, 2014-05-02 13:40

Kedves Petra!

Tényleg jó úgy elkészítve is, hogy nem rolnizza be az ember. A hűtőből kivéve vízbe mártott fagylaltos kanállal adagolva nagyon szép egyenletes kekszek születnek, az egyébként nagyon finom ízvilágú masszából.

K.cs. Pista ☺

Nigea
Nigea / Nigea Wed, 2013-12-04 23:14

Éppen a sütőben, nagyon izgulok, kollégáknak készül holnapra. Annyit változtattam, hogy a diót mogyoróval aprítottam össze gépben, a liszt fele az darát zabpehely, nádcukor van benne és a zsiradék kókuszzsír. A csoki kicsit nagy darabos lett, remélem ez nem lesz gond! Most még nagyon szépen nőnek :)

Gondozoo
Gondozoo Sat, 2013-02-16 11:22

Megcsináltam családomnak 20 perc mulva már nem volt semmi nagyon finom süti Kösszi petra

Beuska85
Beuska85 Mon, 2012-11-05 11:43

Nagyon finom! Már 3-szor megsütöttem. Aki eddig kóstolta, az elkérte a receptet.:-) Köszönöm!

groni
groni Sat, 2012-09-29 19:23

Jelentem, sikeresen megsütöttem és finom is lett :). Az én ízlésem szerint több kávé és kevesebb dió-íz jó lett volna, de így legalább a testvéreimnek is ízlik, akik utálják a kávét. És tényleg finom kávé mellé :)!

pakóca
pakóca Sun, 2012-07-29 15:58

Finom lett nagyon, köszi a receptet! Én is a hűtés után kanalazgattam a tepsire, csodaszép korongocskák lettek. Már többször próbáltam ezt a hengeres-hűtős változatot más kekszeknél is, de nagyon elbénázom, ill. jó éles kés kell a vágáshoz.
Aki imádja a kávés illatot és ízt, annak ez a keksz kötelező! :))

mia2404
mia2404 Thu, 2012-07-05 15:00

Megcsináltam a kekszet nagyon finom lett , de csak kanállal tudtam a tepsire rakni az allagy elég lágy maradt :-(

petra
Petra / petra Mon, 2012-07-09 20:49

Nem hagytad ki véletlenül a két órás hűtőben pihentetést? Mert utána szeletelni lehet!

krekri71
krekri71 Fri, 2012-07-27 16:39

Én már kétszer elkészítettem, nekem is mindig olyan lágy lett(pihentetés után) , hogy pacákat kanalaztam a tepsibe. Viszont a végeredmény tökéletes.

mia2404
mia2404 Thu, 2012-07-12 19:33

:-) nem hagytam ki a pihentetést , de ahogy irtam igy is remek lett a suti

petra
Petra / petra Fri, 2012-07-13 13:40

akkor nem értem, mi történhetett:-(
örülök, hogy legalább a végeredmény jó lett!

rigokatalin
Quastné Rigó Kata / rigokatalin Fri, 2012-01-06 13:59

Látom, másnak is gondot okozott a sütőpapiros fóliába tekerős rész. Mivel nekem ez kicsit magas volt, meg bonyolultnak tűnt, kihagytam. Többedszerre csinálom úgy, hogy egyszerűen a keverőtálban bemegy a tészta a hűtőbe, és 2 óra múlva onnan sütőpapírra kanalazom, és be a sütőbe. A vajtól szétolvad, és csodaszép korongok lesznek belőle.

Leara
Leara Thu, 2011-12-22 19:39

Az én masszám most pihen de félek a végeredménytől. Milyen állagúnak kell lennie amikor hengert készítek belőle? Az enyém ragadós massza amit nem lehet sodorni.Ezt a becsomagolást sem értettem. Sütőpapírra teszem és a fóliába csomagolom vagy mindkettőbe bele kell csomagolni? Elég kezdő szakács vagyok. Az idei életem első karácsonyi sütisütése. Ez meg az utolsó karácsonyi süti lenne a listán. A többi mind olyan jól sikerült. Izgulok nagyon.

petra
Petra / petra Sat, 2011-12-24 00:07

Kedves Leara,
Azért sütőpapíron kell sodorni, mert hűtőben pihentetés előtt elég lágy a massza és ragacsos, ahogy írtad is. Sütőpapírra téve viszonylag könnyen formázni lehet, aztán átgurítani frissen tartó fóliára és úgy mehet a hűtőbe. Aztán már klasszul lehet szeletelni. Boldog karácsonyt!

Dejede
Dejede / Dejede Wed, 2011-02-16 20:15

Kedves Petra!

Mióta egyszer elkészítettem ezt a kekszet, azóta nem bírom abbahagyni a sütését! Kiváló, mennyei ízek...csak szuperlatívuszokban tudok róla beszélni! :)
Én köszönöm a receptet! :)
D.

petra
Petra / petra Mon, 2010-10-18 10:58

Kedves Dejede,
Köszönöm mindkét észrevételt:
a cukor hozzáadása valóban egy az egyben véletlenül kimaradt a leírásból, de jó volt a megérzésed: a vajjal együtt kell kikeverni az elején. Pótlom is a hiányosságot a receptben.
Ami pedig a csokit illeti: durvára vágva megy a masszába, a dióval együtt. Csak nem írtam ki még egyszer (durvára vágott dió és csokoládé- így szerepel fent).
Még egyszer köszi
Petra

Dejede
Dejede / Dejede Sat, 2010-10-09 15:41

Kedves Petra!

Éppen most készítettem el a kekszet, jelenleg pihen a hűtőben. Két észrevételem lenne, amik az elkészítés során feljöttek. Először is, nem írod, hogy a csokoládét milyen formában kell hozzá adni. Reszelve, olvasztva, darálva stb.? Másrészt kihagytad, hogy a cukrot mikor kell hozzá adni. Én a vajhoz adtam, mivel tapasztalataim más sütiknél ezt "súgták." Javaslom, hogy e két apróságot még szerkeszd bele a leírásba, mert lehet, más "kezdő" cukrászok nem fogják tudni. Bízom benne, hogy fincsi lesz, mert a képek alapján zseniálisan néz ki. :) Köszönöm a receptet!
Dejede

petra
Petra / petra Tue, 2009-08-25 21:43

szia Liana,
a leírásban a 2 tk a forró vízre vonatkozik (a hozzávalók rovatban megadott 3 tk-nyi nescafét ebben kell feloldani)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2009-08-25 21:19

a hozzávalóknál 3 teáskanál nescafé szerepel, a leírásban 2. melyik a jó? köszi
Liana

377
vaj 115 g
finomliszt 170 g
barna cukor 120 g
méz 15 g
tojás 1 db
instant kávé 3 teáskanál
sütőpor 0.5 tk
szódabikarbóna 2 csipet
étcsokoládé 100 g
dió 70 g
1 csipet