Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karácsonyfa kalács

Karácsonyfa kalács
Karácsonyfa kalács
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ma láttam a neten ezt a kalácsot, és annyira megtetszett, hogy muszáj volt rögtön megsütnöm :) Az eredeti recept innen: http://www.cakeyourlife.com/pan-brioche-a-forma-di-albero-di-natale/

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Töltelék

Dekoráció

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A lisztet elkeverjük a cukorral és az élesztővel. Közepébe lyukat készítünk, amibe beleöntjük a felolvasztott és kihűtött vajat, a tejet és a felvert tojásokat.
  2. A tésztát jól kidolgozzuk, és meleg helyen a duplájára kelesztjük. Ha megkelt 4 egyenlő részre osztjuk, és háromszög alakúra nyújtjuk.
  3. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és belerakjuk az első háromszöget, amit megkenünk 1 evőkanál nutellával, amit előtte egy kicsit megmelegítünk, hogy könnyebben kenhető legyen. Erre rakjuk a második tésztát, nutellázzuk, majd a harmadik tésztát, amit szintén megkenünk nutellával, és a tetejére kerül a negyedik tészta.
  4. Éles késsel megformázzuk a fenyőfa törzsét és mindkét oldalát, 1-1.5 cm-es csíkokat vágunk a tésztába, amit kétszer megcsavarunk. Majd 1/2 óráig még kelesztjük meleg helyen.
  5. Előmelegítjük a sütőt, és mielőtt beraknánk a kalácsot, tejjel megkenjük a tetejét, és hópihe cukorral díszítjük (illetve mindenki ízlésének megfelelően). Kb. 20-25 percig sütjük. Amíg sül, a vízből és a cukorból szirupot készítünk. Ha megsült a kalácsunk, a sziruppal többször átkenjük, hogy szép fénye legyen.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 29 111
elküldve: 8
receptkönyvben: 267
elkészítve: 24/24
Facebookon megjelent: -

szakács

Kovács Györgyi

Mióta szakács: 2011.07.04.
57 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

nutellás kalács, nutellás karácsonyfa kalács, csokis kalács karácsonyfa formában

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kriszti7
Kriszti7 / Kriszti7 Sun, 2019-12-22 22:00

Kedves Györgyi! Ezt szeretném megcsinálni Szentestére. Azt szeretném kérdezni, hogy aznap érdemes megcsinálni vagy lehet előző nap is? Köszönöm a gyors választ!

niko80
Nikóka / niko80 Mon, 2013-12-02 13:22

A hétvégén elkészítettem.Nutella helyett kakaós krémmel,és sütés előtt meggyel díszítettem nagyon finom lett!Köszönöm a feltöltést!

nika26
nika26 Sat, 2013-11-30 22:20

Nagyon szép, csak az lenne a kérdésem, hogy a 3/4-ig világos a tekerés. De a tetejénél hogyan csavarom, vagy vágom, mert ott ugy nézem, hogy az egész csik meg van tekerve, ott már nincs a fána "törzse".
Köszönöm a segitséget

524
finomliszt 50 dkg
tojás 2 db
cukor 6 dkg
vaj 3 dkg
instant élesztő 1 tasak
tej 2 dl
nutella 3 ek
tej 2 ek
víz 1.5 dl
cukor 3 teáskanál
cukorgyöngy 1 ek