Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karácsonyfa-torta

Karácsonyfa-torta
Karácsonyfa-torta
100 perc / előkészület: 60 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem olyan régen egy régiség vásáron akadtam rá egy fenyőfa formájú tortasütőre.
Azonnal beleszerettem, és ebben készült a karácsonyi gesztenyetortánk.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

ajánlat

Aki nem szereti a sok tejszínhabot, készítsen több gesztenyés krémet, és töltse meg azzal.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk.
  2. A tojásfehérjét csipet sóval robotgéppel kemény habbá verjük.
  3. Beleengedjük a cukrot, és tovább kevertetjük.
  4. Hozzáadjuk egyenként a tojások sárgáját.
  5. Belekeverjük a lisztet, a pudingport és a szódabikarbónát.
  6. A sütőformát kivajazzuk, és megszórjuk zsemlemorzsával.
  7. A masszát a formába öntjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  8. Ha a tészta nem ragad a tűre, rácsra borítjuk.
  9. Ha kihűlt, négy részre vágjuk.

Krém elkészítése:


  1. A gesztenyemasszát felengedjük, és a vajjal, porcukorral, rummal jól kikeverjük.
  2. A Hulala tejszínt a vaníliás cukorral és a Dr. Oetker zseléfix-szel keményhabbá verjük.

Összeállítás:


  1. A piskótalapot megkenjük a felvert tejszínhabbal ujjnyi vastagon.
  2. Rátesszük a második lapot. Erre kenjük a gesztenyés krémet, és rátesszük a következő piskóta réteget. Megint megkenjük habbal, és befedjük az utolsó piskótaszelettel.
  3. A tortát bevonjuk habbal.
  4. Nyomózsákba tesszük a maradék habot, és kidíszítjük a tetejét.
  5. Oldalára szeletelt mandulát simítunk.
  6. Tetejét láncszerűen megrakjuk meggybefőttel, és megszórjuk színes szórócukorral.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 21 252
elküldve: 1
receptkönyvben: 200
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Sárvári Mária

Mióta szakács: 2008.12.29.
117 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

ünnepi gesztenyés-tejszínhabos torta, gesztenyés-tejszínhabos karácsonyfa-torta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ewelin-19
Ewelin-19 Sat, 2012-11-17 21:55

Lehet hülye lesz a kérdés , de van kifejezetten karácsonyfa alakú sütőforma? Vagy egy sima téglalap alakú formában is meglehetne sütni és utána ilyen formájúra vágni?! :))

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Sun, 2012-11-18 09:17

Szia Evelin!
Igen van kifejezetten karácsonyfa sütőforma. A kép nem adja vissza tökéletesen a formát, mert kicsit vastag lett rajta a hab.Téglalap alakú formából is ki lehet vágni szerintem.El tudom képzelni egy karton ra rajzolt karácsonyfa segítségével. Marika

Ewelin-19
Ewelin-19 Sun, 2012-11-18 15:13

Köszönöm szépen a segítséget! :)) Karácsonyra biztosan megcsinálnom , remélem majd sikerül. :))
Üdvözlettel: Evelin.

Ms. Poppy
Ms. Poppy / Ms. Poppy Thu, 2009-12-31 14:07

Mindig irigyeltem azokat, akik bolhapiacokon, régiségvásárokon ilyen szépséges dolgokat találnak. Lehet, hogy csak egy kis szerencse és elhatározás kérdése? Nagyon szépen sikerült a tortád, igazán szemet gyönyörködtető!

1322
tojás 7 db
cukor 14 ek
rétesliszt 5 evőkanál
finomliszt 4 evőkanál
vaníliás pudingpor 1 csomag
szódabikarbóna 1 késhegynyi
gesztenyemassza 25 dkg
vaj 20 dkg
porcukor 20 dkg
rum 0.5 dl
növényi habtejszín 2 dl
vaníliás cukor 2 csomag
zselatinfix 1 csomag
meggybefőtt 20 dkg
színes cukorka 1 ek