Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karácsonyi almás-gesztenyés torta

Karácsonyi almás-gesztenyés torta
Karácsonyi almás-gesztenyés torta
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsonyra készítettem el ezt a tortát.

Teteje ízlés szerint dekorálható.

hozzávalók / 4 adag

Tésztához:

Almás-gesztenyés krémhez:

Pudingos krémhez:

Tetejére:

Szólj hozzá!

elkészítés

Tésztához:

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük.
  2. Kanalanként hozzáadjuk a cukrot, majd egyesével a tojások sárgáját, és tovább keverjük.
  3. Majd a sütőporral elkevert lisztet óvatosan beleforgatjuk.
  4. Vajjal kikent, liszttel meghintett tortaformába öntjük, és tűpróbáig sütjük.

Almás-gesztenyés krémhez:

  1. Amikor a piskóta megsült, még melegen rákenjük a baracklekvárt, és a gesztenyemasszát elosztjuk rajta.
  2. Az almát meghámozzuk, felkockázzuk. Hozzáadjuk a vizet, fahéjat, szegfűszeget, és pároljuk addig, amíg már nincs leve.
  3. Kihűtjük, és a lekváros-gesztenyés masszára öntjük.

Pudingos krémhez:

  1. A tejhez adjuk a pudingport, tojások sárgáját és a cukrot, sűrű krémmé főzzük. Amikor kihűlt, beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínhabot, és rákenjük az almás krémre.
  2. Pár órára hűtőbe tesszük.

Tetejére:

  1. A formából kivesszük a tortát, tálcára tesszük.
  2. Az ananászkarikák a hóember teste, egy-egy almaszelet a hóember sapkája és az orra.
  3. A kivit megpucoljuk, felszeleteljük, és elkészítjük a fenyőfákat. Narancsból kivágjuk a csillagot.
  4. Mandulaszemek a hóember kezei. Mazsola a szemei, szája. A gombokat maradék marcipánból formáztam meg.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 304
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1103 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, karácsonyi édességek
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almatorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

938
tojás 4 db
cukor 4 csapott ek
finomliszt 4 csapott ek
sütőpor 1 csipet
sárgabaracklekvár 3 ek
gesztenyemassza 25 dkg
alma 1 kg
fahéj 2 kávéskanál
szegfűszeg 10 db
víz 1.5 dl
vaníliás pudingpor 1 tasak
tojássárgája 2 db
tej 2 dl
cukor 5 dkg
habtejszín 3 dl
ananász 1 db
kivi 2 közepes db
mazsola 1 marék
alma 1 közepes db
narancs 1 közepes db
mandula 5 g