Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karácsonyi csokis-gesztenyés-meggyes torta

Karácsonyi csokis-gesztenyés-meggyes torta
Karácsonyi csokis-gesztenyés-meggyes torta
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsonyra készítettem ezt a tortát, az adventi várakozásban napról napra állt össze a gondolataimban, hogy mi legyen a menü. A gesztenye közkívánat volt, a többit pedig a fantáziámra bíztam. Méltó dísze volt az ünnepi asztalnak. Nagyon finom lett!

hozzávalók / 12 adag

A piskótához:

A krémek közé:

A csokis krémhez:

A gesztenyés krémhez

A díszítéshez:

ajánlat

A Karácsonyi asztal közepén gyönyörűen mutat!

Szólj hozzá!

elkészítés

A piskótához:

  1. A tojásokat a cukorral robotgéppel kb 8 perc alatt felverjük. (Nem választjuk szét a tojásfehérjét és sárgáját.)
  2. Hozzáadjuk a vizet és az étolajat.
  3. A száraz hozzávalókat egy külön edényben jól összekeverjük, majd a felvert tojásokhoz adjuk, és fakanállal könnyed mozdulatokkal összekeverjük.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb 30-35 percig, tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is megsült-e.
  5. A piskótát elfelezzük, majd csak akkor dolgozunk vele tovább, ha kihűlt.

A csokis krémhez:

  1. A tejszínt előző este felforraljuk, beledaraboljuk az étcsokit, hozzáadjuk a cukrot, és addig keverjük, ameddig a csoki teljesen el nem olvad.
  2. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. (Ha sürgősen kell a süti, és nem érünk rá egy éjszakát várni, akkor is mindenképpen meg kell várni, hogy hűtőhideg legyen a krém.)
  3. Másnap egy habfixálót adunk hozzá, és robotgéppel keményre verjük.
  4. A krém 2/3-át a piskóta lapra kenjük, a maradék krémmel pedig a torta tetejét kenjük majd meg.

A krémek közé:

  1. A babapiskótákat a meggybefőtt levében megforgatjuk, majd a csokis krém tetejét teljesen befedjük vele.
  2. A meggybefőttből kiválogatunk annyit, amennyivel a torta tetejét díszíteni szeretnénk, ezt eltesszük későbbre.
  3. A többi meggyet a babapiskótás rétegre rakjuk. Ez a mennyiség nem fogja teljesen befedni a tortát, így középről kifelé haladunk. Ahová nem jut meggy (a torta szélén), ott a meggyes réteget kipótoljuk meggylébe áztatott babapiskóta darabokkal. (én egy babapiskótát 3 részre vágtam, és így lett pont jó a méret)

A gesztenyés krémhez

  1. A tejszínt felverjük a habfixálóval, majd kb 4-5 ek felvert tejszínt kiveszünk, és elrakjuk a díszítéshez. Ezután a többi tejszínre ráreszeljük a gesztenye masszát, és ha nem találjuk elég édesnek, adunk hozzá egy kanál cukrot.
  2. A tejszínt a gesztenyével jól összekeverjük.
  3. A krémet a meggyes rétegen eloszlatjuk, majd erre kerül a a piskótalap másik fele.

Díszítéshez:

  1. A második piskóta réteget a maradék csokiskrémmel megkenjük.
  2. Az elrakott tejszínnel és meggyel díszítjük a tortát, majd az oldalát szintén tejszínnel vékonyan megkenjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 463
elküldve: 3
receptkönyvben: 56
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Somikatus

Mióta szakács: 2013.04.28.
25 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

csokis torta gesztenyével, tejszínes torta csokis krémmel, gesztenyés-csokis torta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

473
tojás 4 db
cukor 5 ek
finomliszt 6 púpozott ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek
sütőpor 1 csomag
víz 4 evőkanál
napraforgó olaj 4 ek
babapiskóta 20 dkg
meggybefőtt 350 g
habtejszín 4 dl
étcsokoládé 10 dkg
cukor 1 ek
habfixáló 1 csomag
habtejszín 3 dl
gesztenyemassza 25 dkg
cukor 1 ek
habfixáló 1 csomag
habtejszín 1 dl