Szinte minden karácsonykor készítem ezt az isteni finom diós tekercset, Gizi néném receptje alapján.
Szinte minden karácsonykor készítem ezt az isteni finom diós tekercset, Gizi néném receptje alapján.
Tészta készítése:
Töltelék készítése:
Máz készítése:
Összeállítás:
*hirdetés/ajánlat
Tészta készítése:
Töltelék készítése:
Máz készítése:
Összeállítás:
Hozzászólások (6)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Nagy sikere volt most karácsonykor! Köszi a receptet. Mivel épp kifogytam a dióból, mogyoró viszont volt itthon, mogyoróval készült. Tökéletes desszert volt az ünnepi asztalon, kissé megdizájnolva fransziás fatörzs formára, csokilevélkékkel díszítve.
Kedves Klárika,
Először is áldott ünnepeket kívánok!
Köszönöm szépen a receptet, nekem tökéletesen összejött karácsony estéjére, nem hasadt szét, pedig első tekercsem volt. Amúgy én a tésztájába tettem egy fél sütőport, ettől szépen megnőtt, s talán puhább is lett (gondolom én), sütőpapíron sütöttem, avval együtt csavartam fel, s úgy hagytam, h hűljön ki.
Most csináltam meg követve katazso utasításait, a soha ki nem repedő tekercs totál szétrepedt :( legközelebb a recept szerint leírt verzióval próbálkozom, kár, hogy pont a karácsonyi süti lett csúnya
Kedves Piskótatekercs Kedvelők!
Hogy soha ne repedjen meg a piskóta, alkalmazzátok a következő módszert. Egy tiszta konyharuhát hideg vízzel bevizezni, NAGYON ALAPOSAN kicsavarni, kiteríteni, vékonyan megszórni kevés porcukorral. Erre csúsztatod a megsült piskótát, és lefeded egy ugyancsak bevizezett (nem cukros) konyharuhával. Amikor kihűlt annyira, hogy meg tudod kenni a krémmel, megkened, és a még kissé nedves konyharuha segítségével rögtön fel is tudod tekerni. A módszer számtalanszor kipróbált, tuti, soha nem reped meg, nem kell göngyölgetni!
Kedves Hanna!
A tepsi mérete 40x33 cm,250 fokon előmelegitett sütőbe teszem be és leveszem 200 fokra és kb.
10 percig sütőm. 7perc után tűprobával megnézem.Azért,hogy a tészta véletlenül se repedjen meg a
konyharuhába göngyölést kb. 3x megismételem.
Üdvözlettel:
Klári
Szia!
Mégis kb hány fok és hány perc a 'gyors tűz'? És hányszor hány centis a tepsi?