Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karácsonyi fahéjas csillagok

Karácsonyi fahéjas csillagok
Karácsonyi fahéjas csillagok
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (25)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elkezdődött a karácsonyi sütés ideje, elsőként a fahéjas csillagokkal kezdtem el. Íme az eredmény.:)

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd a porcukrot kanalanként hozzáadjuk a masszához, miközben robotgéppel folyamatosan keverjük. A jól összeállt porcukros habból egy tányérba félreteszünk 5 evőkanállal. Ezt használjuk fel a végén a csillagok megkenéséhez.
  2. A darált mandulát v. diót, a fahéjat, a vaníliacukrot hozzáadjuk a habhoz, és jól elkeverjük, míg egy jól gyúrható masszát nem kapunk
  3. A tésztát porcukorral beszórt munkalapon kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk, és csillagokat szúrunk belőle. 
  4. A kiszúrt csillagokat sütőpapírral kibélelt sütőlapra helyezzük.
  5. Tegyük a 125 fokra előmelegített sütőbe, és süssük 10-12 percig, majd vegyük ki, és mindegyik tetejét kenjük meg a fenmaradt porcukros tojáshabbal. Ha kész, tegyük vissza további 5 perce a 125 fokos sütőbe.
  • sütési hőfok: 125°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 46 671
elküldve: 70
receptkönyvben: 867
elkészítve: 41/52
Facebookon megjelent: 2

szakács

Esztella22

Mióta szakács: 2012.09.17.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: aprósütemény
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

édes mandulás csillagok, vaníliás-fahéjas csillagok, fahéjas aprósütemény karácsonyra

Hozzászólások (25)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Koni08
Koni08 Sun, 2015-03-15 18:11

Maradt harom tojasfeherjem es direkt olyan recepteket kerestem, amibe bekemehet. En ezt most elkeszitem :) van egy allatos kiszuroforma , s azzal tokeletes lesz sztem, majd a tavaszi erdot juttatja eszukbe, vagy lehet csak sima korongokat keszitek. Nagyon jo koszi

Tory666
Tory666 Mon, 2014-12-22 15:08

Hát ez a süti isteni!!! Az enyémek nem lettek ilyen gyönyörűek, de nagyon-nagyon finomak. Én rózsaszínű gyöngycukorkákkal díszítettem még a tetejét pluszban. És ugyan megkínlódtam vele a rossz sütőm miatt, de ma készítem a második adagot, viszem a családnak karácsonyra.
Egyébként nagyon sok csillagocska jön ki belőle. Akinek nincs szipi-szupi sütője, és rutinnak is híjján van, annak leírom a tapasztalataimat: én a legkisebb lángon sütöttem, mert az első tepsi kicsit nagyobb lángon szénné égett. A receptnél leírt sütési idő adatok így tökéletesen működtek! A habból nyugodtan lehet bőven mérni azt az 5 evőkanál félreteendő habot, mert egyrészt nagyon finom rajta (és nekem éppcsak hogy elég lett), másrészt nekem így lágy lett a tészta, darálnom kellett még bele bőven pluszba diót, bár ezek nyilván tojás függők is...
A fahéjjal és egyéb karácsonyi fűszerekkel én mindig inkább óvatos vagyok, mert már ettem ehetetlenül túlfűszeres süteményt, ezért óvatos voltam a fahéj kimérésénél, szűken, jó csapottan mértem a 3 kanálka fahéjat, de legközelebb azzal is bátrabb leszek, mert nagyon finom vele, mehetett volna még bele...
Szóval nekünk nagyon bejött, lezárt dobozban még napokkal később is ugyanolyan finom...sőt, nekem másnap még finomabb volt, mint amikor frissen kisültek...
Csillagos ötös!!!

esztella22
Esztella22 / esztella22 Tue, 2014-12-23 01:05

Szia :) Nagyon örülök a sikerednek és hogy megosztottad a tapasztalatodat :) Csoda csillagos boldog karácsonyt :)

fezsu09
fezsu09 Thu, 2013-12-12 11:42

Szia!
Mennyivel lehet karácsony előtt elkészíteni?
Eláll?

bezsu17
bezsu17 Sun, 2013-12-08 20:03

Szia,én jól értelmeztem,hogy csak dió kell a tésztába és liszt semennyi? Bocs az értetlen kérdésért.

Kicsijuc
Kicsijuc Sun, 2012-12-23 14:47

Kedves Esztella22 !!!!!
Isteni finom ez a süti. Én azért tettem bele kókuszt is,és a tetejét színes tortadarával díszítettem, hát nagyon nagyon finom lett! Köszönöm a receptet, tuti hogy máskor is elfogom készíteni!
Kellemes ünnepeket kívánok "egy kismama"!!!!!

Veres Ibi
Veres Ibi Tue, 2015-01-06 16:25

Szia! A kókuszreszeléket dió mellé tetted pótlásnak vagy a mandulás változathoz? Köszi a választ előre is!

egy Betty
egy Betty Sat, 2012-12-22 21:59

Igen, erre gondoltam én is, mivel kevés lett a dióm és nem áll össze. Lehet liszt helyett mondjuk darált kekszet bele tenni?

Vikica83
Vikica83 Mon, 2012-12-17 22:41

Szia! Szeretném megkérdezni, hogy ebből a mennyiségből kb. hány db csillag lesz? Köszönöm! Üdv.: Viki

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2012-12-16 11:46

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.12.16. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

gizke44
gizke44 Sun, 2012-12-16 09:43

Ma megsütöttem, isteni finom lett! Bátran ajánlom mindenkinek!

mcskati
mcskati Mon, 2012-12-17 11:08

Szia,én is készülök megsütni és szeretném megkérdezni,hogy ebből a mennyiségből kb mennyi csillag lesz ?
Kösz,szia

cukorpotlo
cukorpotlo Sat, 2012-12-15 13:52

még soha nem láttam ilyen receptet, nagyon tetszik! de lehet esetleg az 500g darált diót/mandulát megfelezni és kipótolni pl. darált keksszel/kókuszreszelékkel vagy más ehhez hasonló szárazanyaggal?

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Mon, 2012-12-17 18:57

Szia!
Én úgy gondolom, h kókuszreszelékkel is működik :) De semmi esetre sem keverném a kókuszt dióval... Ha pl 2 tojásfehérjéből csinálod, már "csak" kb 34 dkg dió kell :)
Üdv: Scarlett

805
porcukor 250 g
tojásfehérje 3 db
mandula 500 g
vaníliás cukor 1 csomag
fahéj 3 tk