Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karácsonyi fügés linzer

Karácsonyi fügés linzer
Karácsonyi fügés linzer
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lezárt dobozban puha és omlós marad! 60 db lesz belőle.

hozzávalók / 4 adag

A vaníliás tésztához

A kakaós tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előkészítjük a vaníliás tésztát: a száraz alapanyagokat, így a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport és egy fél citrom héját összekeverjük. Belemorzsoljuk a margarint, végül hozzáadjuk a tojássárgát. Jól összedolgozzuk. Fóliába csomagoljuk, 1 órát hűtőben pihentetjük.
  2. Előkészítjük a kakaós tésztát: a száraz alapanyagokat, így a lisztet, porcukrot, sütőport, kakaóport és mézessütemény fűszerkeveréket összekeverjük. Belemorzsoljuk a margarint, végül hozzáadjuk a tojássárgát. Jól összedolgozzuk. Fóliába csomagoljuk, 1 órát hűtőben pihentetjük.
  3. Porcukorral hintett deszkán vékonyra nyújtjuk a vaníliás tésztát. Karácsonyi kiszúróval fenyőfát, szívecskét, csillagot készítünk, melyeknek a közepét kilyukasztjuk (kivétel a fenyőfát!). Sütőpapírra sorakoztatjuk. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon, pontosan 10 percig sütjük.
  4. Porcukorral hintett deszkán vékonyra nyújtjuk a kakaós tésztát. Karácsonyi kiszúróval ugyanannyi fenyőfát, szívecskét, csillagot készítünk, mint amennyi vaníliásat. Sütőpapírra sorakoztatjuk. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon, pontosan 10 percig sütjük.
  5. Fügelekvárral összetapasztjuk a vaníliás-kakaós párokat, majd a teszünk még egy kis lekvárt a lyukakba is. Végül porcukrot szitálunk a tetejükre.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 21 885
elküldve: 7
receptkönyvben: 198
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Szintia

Mióta szakács: 2008.08.14.
89 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

linzer

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-11-26 13:06

Szia Szintia!

Nagyon szepen koszonom a gyors valaszokat es a kedvessegedet :) Most latom, hogy van egy hasonlo linzeres is, ami fuszeres kakaos linzer nev alatt fut es sztem annak is eleg karacsonyi jellege van a narancslekvar es a fuszerezes miatt, igy lehet, hogy azt is kiprobalom karacsonyi ajandekkent ;)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-11-26 10:44

Szia Szintia!

Mikor azt irod,hogy vekonyra nyujtjuk a tesztat,az kb. hany mm vekonysagot jelent?
En nem szeretem a porcukorral megszort sutemenyeket. Gondolom anelkul is jo.
Karacsonyra szeretnem ajandekozni baratoknak ezt a linzert. Mennyivel elotte kellene megsutnom es kb. meddig all el? Nem art neki ha egyenkent becsomagolom oket vmi szep papirba?

Elore is koszi a valaszokat!

loukoumades

MENNYEI MANNA
Szintia / MENNYEI MANNA Thu, 2009-11-26 12:30

Kedves Kriszti!

- Kb. 7-8 mm-nyire kell kinyújtani, de az a lényeg hogy, 1 cm-nél ne legyen vastagabb a tészta!
-Ha nem hinted meg porcukorral a kész linzert, akkor is nagyon finom, viszont porcukorral sokkal mutatósabb és mint olvasom ajándékba szánod, de ez a Te döntésed!;)
-Én is azt szeretem ebben a linzerben, hogy jóval előre elkészíthető! Lezárt dobozban egy hónapig is eláll!
-Én azt javasolnám, hogy celofánba csomagold a linzereket úgy biztosan puhák maradnak! Ha mégis ragaszkodsz a papírhoz, akkor a celofánozott sütiket csomagold bele!

Örülök, hogy így megihletett a receptem! Nagyon szép gesztus Tőled a saját készítésű gaszto ajándék! Szívből kívánom, hogy elvárásod szerint sikerüljön!!!+++

Szintia

1653
finomliszt 30 dkg
porcukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 1 teáskanál
citromhéj 0.5 citromból nyert
margarin 20 dkg
tojássárgája 1 db
finomliszt 30 dkg
porcukor 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 púpozott ek
mézeskalács fűszerkeverék 1 kávéskanál
sütőpor 1 teáskanál
margarin 20 dkg
tojássárgája 1 db
fügelekvár 20 dkg
porcukor 2 ek