Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karácsonyi kaszinótojás

Karácsonyi kaszinótojás
Karácsonyi kaszinótojás
75 perc / előkészület: 35 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már jó pár évvel ezelőtt megreformáltuk a karácsonyi ünnepi menüt. Így Szenteste nincs rohanás, sütés-főzés. Csak az ünnep öröme és a család. Előző nap elkészítem a hidegtálat, gyertyagyújtás után pikk-pakk ráteszem a gyümölcsöket, és jöhet a vacsora.

hozzávalók / 4 adag

majonézes saláta alaphoz

kaszinótojáshoz

díszítéshez

ajánlat

Nagyszerűen harmonizál a déligyümölcsökkel a hagymás-majonézes saláta, valamint a szerecsendió! A mustár és majonéz, valamint a fűszerek arányain ízlésnek megfelelően lehet változtatni. Kísérletezzetek bátran!

Szólj hozzá!

elkészítés

majonézes saláta alaphoz

  1. A burgonyát héjában megfőzzük. Amikor kihűlt, megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk. Egy nagyobb tálba tesszük.
  2. Az almát mosás után, héjával együtt négy gerezdre vágjuk. Ezután kisebb darabokra vágjuk, és rátesszük a burgonyára.
  3. A lila hagymát félbevágjuk, és nagyon vékonyan felszeleteljük, majd a salátára tesszük.
  4. Egy pohárban összekeverjük a tejfölt, a mustárt, a majonézt, a sót, cukrot, borsot.
  5. Az öntetet ráöntjük a burgonyás-almás salátára. Óvatosan összekeverjük, és hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a tojásokat.

kaszinótojáshoz

  1. A tojásokat főzés után jól kihűtjük. Tisztítás után félbevágjuk, és a sárgájukat kiszedjük. Egy nagyobb tálba tesszük.
  2. A még meleg főtt burgonyát megtisztítjuk, és a tojások sárgájához tesszük.
  3. Kézi krumplitörővel jól összedolgozzuk. Ezután belekeverjük a mustárt, a majonézt, a tejfölt, sót és a borsot.
  4. A hűtőből kivesszük az almás krumplisalátát, és egy tálcára borítjuk. Ezen egyenletesen elosztjuk.
  5. A tojásokba belehalmozzuk a tölteléket, és a saláta alapra tesszük tetszőleges alakzatban.

díszítéshez

  1. A meleg burgonyát tisztítás után pépesre törjük. Lazítjuk a margarinnal. Sózzuk, beletesszük a szerecsendiót.
  2. Kiskanállal egy kicsi darabot a tenyerünk közé teszünk, és golyócskákat formálunk belőle. Egy-egy golyócskát a tojások tetejére teszünk, majd a kiskanál nyelével mélyedéseket nyomunk rá. Ebbe tesszük a paprikakrémet. Hűtőben jól kihűtjük.
  3. Tálalás előtt díszítjük a gyümölcsökkel, és így tesszük az asztalra.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 679
elküldve: 0
receptkönyvben: 54
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
415 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

kaszinótojás majonézes salátával, almás krumplisaláta kaszinótojással, töltött tojás majonézes krumplisalátával

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea Tue, 2017-12-19 19:45

Kedves Szerkesztők!
Köszönöm, hogy a cikk összeállításakor az én receptemet is beválogattátok a 10 közé!
Andi

381
burgonya 3 közepes db
alma 1 nagy db
tejföl 1 dl
majonéz 3 ek
mustár 1 teáskanál
2 késhegynyi
fekete bors 3 késhegynyi
cukor 4 késhegynyi
lila hagyma 1 kis db
főtt tojás 4 db
burgonya 3 közepes db
majonéz 1 ek
mustár 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 2 csipet
tejföl 0.5 ek
burgonya 1 közepes db
margarin 2 g
szerecsendió 2 késhegynyi
paprikakrém 8 késhegynyi
1 csipet
kivi 1 közepes db
narancs 1 közepes db