Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karácsonyi macaron

Karácsonyi macaron
Karácsonyi macaron
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet egy gasztro blogon találtam, és nagy kihívás volt. Életemben először készítettem el, és azt hiszem, nem túlzás, ha azt mondom, hogy tökéletesen sikerült.
Talán eddig erre vagyok a legbüszkébb. :) És nem mellesleg mennyei íze van, a csokitöltelék hibátlan bele. Vegyétek a bátorságot, és süssétek meg ti is! :)

hozzávalók / 5 adag

A macaronhoz:

A krémhez:

ajánlat

Ajánlatos mindent előre kikészíteni magunk elé, hogy karnyújtásnyira legyenek a dolgok.
Nagyon fontos, hogy minden pontosan ki legyen mérve, és teljesen tiszta eszközökkel dolgozzunk.

Szólj hozzá!

elkészítés

A krémhez:

  1. Először a krémet készítjük el, hogy legyen ideje megdermedni. A tejszínt felforrósítjuk, majd ráöntjük a csokinkra, és egynemű masszává keverjük.
  2. Hagyjuk kihűlni, addig elkészítjük a macaront.

A macaronhoz:

  1. A macaronhoz a lisztet és a porcukrot összekeverjük. A mandulalisztnek a lehető legfinomabbnak kell lennie, és a porcukornak is! Szitáljuk át őket, vagy ha szükséges, daráljuk le még egyszer.
  2. A keverékünkhöz adjuk hozzá az egyik adag tojásfehérjét, amit előtte 1-2 nappal már levertünk, és a hűtőszekrényben pihentettünk. (Ha erre nincs lehetőségünk, akkor sincs semmi baj, ugyanis a pihentetést ki lehet váltani azzal, ha a tojásfehérjét kb. 5-6 másodpercre mikróhullámúban a legmagasabb fokozaton melegítjük.)
  3. A kristálycukrot és a vizet lábosba tesszük, és sűrű szirupot főzünk belőle, kb. 118 fokig melegítsük, de vigyázzunk, hogy ne égjen le a cukor.
  4. Közben a másik adag, szintén "pihentetett" tojásfehérjét elkezdjük kemény habbá verni, és vékony sugárban belecsurgatjuk a szirupot. Addig verjük, amíg kemény habot nem kapunk. Az ételfestéket is most keverjük bele.
  5. A kemény fehérjénket a mandulás keverékhez adjuk, alaposan összedolgozzuk.
  6. A tésztát habzsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsire kis korongokat nyomunk ki belőle. A tepsit bátran csapjuk néhányszor az asztalra, hogy a krém el tudjon simulni. Majd hagyjuk őket fél órát pihenni. Akkor lesz jó, ha tapintással már nem ragad a tészta.
  7. 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük. 10 percnél kitámasztjuk a sütőajtót, és úgy sütjük tovább. Ha megsültek, hagyjuk kihűlni.
  8. Nyomózsákba töltjük a krémet, és megtöltjük vele a macaronokat. A díszítésnek csak a képzeletünk szab határt!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x20/2-3 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 7 134
elküldve: 0
receptkönyvben: 44
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

MiniNoémi

Mióta szakács: 2015.12.16.
10 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
maradék ételből: maradék tojásból
költség egy főre: megfizethető receptek
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

macaron, karácsonyi aprósütemény, csokoládés macaron

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

648
mandulaliszt 15 dkg
porcukor 15 dkg
tojásfehérje 5.5 g
tojásfehérje 5.5 g
ételfesték 1 csepp
cukor 15 dkg
víz 0.38 dl
habtejszín 1.9 dl
étcsokoládé 20 dkg