Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karácsonyi madártej

Karácsonyi madártej
Karácsonyi madártej
20 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálatok mi a karácsonyi program? Nálunk 5 körül kezdődik. Mindig elmegyünk templomba, mert a karácsony lényege mégis csak ez, és nem a drága ajándékok. Ez ad is egyfajta meghitt hangulatot. Aztán Mamámnál van egy hatalmas vacsora. Ő valahogy mindig ötször annyi kaját csinál, mint amit meg bírunk enni, és nagyobb a választék, mint egy svédasztalos étteremben. Aztán van egy közös éneklős, borozós-pezsgőzős rész. Ilyenkor Boldizsár, az unokatesóm, persze már alig bírja kivárni, hogy kibontsa a sokadik kis autót a csomagokból, úgyhogy egyből neki is kezdünk a bontásnak.

hozzávalók / 4 adag

"leves"

hab

díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

leves

  1. Egy nagyobb lábasban a tejet felforraljuk a hozzávalók között szereplő első porcukorral és a vaníliával.
  2. A tojások sárgáját a második adag porcukorral habosra keverjük. Hőkiegyenlítéssel a vaníliás tejhez keverjük, ami azt jelenti hogy egy kevéske forró tejet a sárgákhoz keverünk, összekeverjük, majd ha szépen felhígult, a keveréket a forró tejhez öntjük. Kis lángon, állandóan keverve addig főzzük, míg sűrűsödni kezd. (Addig főzzük, míg az általunk kedvelt sűrűséget eléri.) Tálkákba adagoljuk.

hab

  1. A tojásfehérjékből és az utolsó adag cukorból kemény habot verünk, majd egy mikrózható tálba, jénaiba tesszük, és 750 W-on 0.5-1.5 percig főzzük (ellenőrizzük, hogy ki mennyire szereti “keményen”).
  2. Egy kanállal az öntetünkre szaggatjuk a tojáshab-galuskákat.

díszítés

  1. Fehér fondantból kiveszünk egy gombócnyit. Zöld ételszínezékkel összegyúrogatjuk. Igen, elég zöld lesz a kezünk.:)
  2. Kinyújtjuk, és fenyőfát formázunk belőle. Ezt tesszük a hab tetejére. Csokirudakkal és díszítő gyöngyökkel dobjuk fel a hab tetejét.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 874
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

cookingwithfantasy

Mióta szakács: 2015.09.12.
68 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
alkalom: karácsonyi édességek
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

téli madártej, habgaluskás desszertkrém

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

233
tej 500 ml
porcukor 2 ek
vanília 0.5 db
tojássárgája 4 db
porcukor 2 ek
tojásfehérje 4 db
porcukor 1 ek
cukorfondant 50 g
ételfesték 4 csepp