Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karácsonyi mézes puszedli (3.) - lekvárral

Karácsonyi mézes puszedli (3.) - lekvárral
Karácsonyi mézes puszedli (3.) - lekvárral
150 perc / előkészület: 60 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már több mézes puszedli receptet kipróbáltam, de ez vált be nekem a legjobban. Már rögtön sütés után puha, és az is marad.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A cukormázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat összegyúrjuk, majd 2-3 napra hűtőbe rakjuk.
  2. Sütés előtt a tésztát fél centi vasatagra nyújtjuk, különböző formákkal kiszúrjuk, sütőpapírral bélelt tepsikbe rakjuk kb. 3-4 cm távolságra egymástól.
  3. Előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk.
  4. A tojásfehérjét a cukorral és a citromlével kemény habbá verjük, nejlonzacskóba kanalazzuk. A zacskó sarkán kis lyukat vágunk. A kihűlt süteményeket a cukormázzal díszítjük, majd száradni hagyjuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 46 099
elküldve: 6
receptkönyvben: 366
elkészítve: 9/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

lekváros-mézes puszedli, karácsonyi puszedli, ünnepi mézes

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

torpi
torpi Thu, 2010-12-02 22:15

Kedves glaser! Te keszitetted ezt a finom mezest? Mert nev megint nincs ott.Igy nem igen tudja meg senki valyon ki is csinalta, vagy esetleg megnezne a tobbi receptedet de azt sem tudja.Nem is ertem hogy az utobbi idoben miert nem szerepelnek azoknak a nevuk akik keszitik.Udv,Valeria

glaser
Glaser / glaser Thu, 2010-12-02 23:00

Kedves Valeria! Igen en keszitettem ezt a mezest, sajnos valamilyen okbol a nev lemeradt. Üdv, Maria

crazygirl26
crazygirl26 / crazygirl26 Thu, 2010-12-02 19:03

Szia!
Miért kell ennyi ideig pihentetni a hűtőben?Van valami különleges oka?Én eddig sosem pihentettem a tésztát...csak emiatt kérdezem.

glaser
Glaser / glaser Thu, 2010-12-02 19:54

Szia. A tesztat ebben az esteben azert pihentejük, hogy az izek összerjenek es hogy (olvasttam valamerre) savak kepzödjenek amelyek a tesztat lazitjak. Üdv, Glaser

721
finomliszt 100 dkg
méz 500 g
cukor 300 g
sárgabaracklekvár 2 ek
tojássárgája 4 db
szalalkáli 20 g
víz 3 ek
szódabikarbóna 1 teáskanál
tej 1 ek
margarin 200 g
mézeskalács fűszerkeverék 4 teáskanál
tojásfehérje 1 db
porcukor 130 g
citromlé 1 ek