Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karácsonyi mézes szelet Glaser konyhájából

Karácsonyi mézes szelet Glaser konyhájából
Karácsonyi mézes szelet Glaser konyhájából
47 perc / előkészület: 40 perc sütés: 7 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rendezgetés közben kezembe került egy megsárgult lap ezzel a recepttel. Az eredeti receptben nem szerepel a mézeskalács fűszerkeverék, de karácsonyra ne hagyjuk ki belőle!

hozzávalók / 12 adag

A lapokhoz:

A krémhez:

Azonkívül:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lapokhoz a vajat a cukorral, a mézzel, a tojással és a tejjel gőzfürdőben, állandó kavarás mellett melegítjük, amíg a cukor elolvad, majd hozzákeverjük a szódát.
  2. A liszthez öntjük a meleg keveréket, és sima tésztává gyúrjuk. 4 egyenlő részre osztjuk, lisztezett munkalapon vékonyra nyújtjuk (20x30 cm).
  3. Vajjal megkent tepsi hátán, 200 fokra előmelegített sütőben kb. 7 perc alatt megsütjük. Sütőpapírra csúsztatjuk, és még melegen a széleket egyenesre vágjuk.
  4. A krémhez a tejből és a darából sűrű pépet főzünk, háztartási fóliával letakarva hűlni hagyjuk. A vajat a porcukorral krémesre keverjük, majd apránként hozzáadjuk a darát.
  5. A szebbik lapot félretesszük, az kerül majd felülre. Az egyik lapot megkenjük 1 ek rummal, rásimítjuk a krém felét, erre következik a második lap, amelyet megkenünk rummal, majd a lekvárral, rá a harmadik lap, ugyancsak rummal megkenve, rásimítjuk a maradék krémet, befedjük az utolsó lappal. Vágódeszkával lenyomjuk, és legalább 12 órát hűvös helyen pihentetjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 128
össznézettség: 79 743
elküldve: 36
receptkönyvben: 727
elkészítve: 49/49
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

mézes szelet, krémes mézes szelet, főzött krémes mézes szelet

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

yvycsajszi
yvycsajszi / yvycsajszi Mon, 2017-12-25 22:08

Köszönöm a receptet, megsütöttem, és nagyon ízlett a vendégeknek! Jó, hogy nem hagytad tovább sárgulni-porosodni ezt a receptet, és elhoztad ide! :) Boldog Karácsonyt!

thcildnom
thcildnom Sun, 2015-03-01 21:28

Sajnos nem finom ,haben mennyei!!! A hidegek visszatértek,hat megsütöttem es nyoma sem maradt! Köszönjük, kedvencek közé került¡

Tipi
Tipi Thu, 2013-12-26 14:29

Megsütöttem Karácsonyra :))) Nagyon finom lett, de a dupla adag is kevés. Legközelebb a duplát is duplázom :D
A mézeskalács figurákat is ebből a tésztából fogom készíteni, mert ahhoz is nagyon jó!
Köszönöm!

Gitta73
Gitta73 Mon, 2013-12-16 20:57

Ez egyszerűen isteni...megcsinálom majd <3 köszönjük a receptet!!

498
vaj 30 g
cukor 150 g
méz 2 ek
tojás 1 db
tej 3 ek
mézeskalács fűszerkeverék 15 g
szódabikarbóna 1 teáskanál
finomliszt 400 g
vaj 250 g
porcukor 200 g
tej 400 ml
búzadara 4 evőkanál
vaj 0.5 ek
barna rum 3 ek
sárgabarackdzsem 150 g